Naslovna » Naslovna » Karamarko napao Vesnu Pusić i tehničku Vladu zbog UN-a: “Opet sramote Hrvatsku!”
karamarko, sabor, izjava, Hina

Karamarko napao Vesnu Pusić i tehničku Vladu zbog UN-a: “Opet sramote Hrvatsku!”

Share Button

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u nedjelju kako će nova vlada raspravljati o kandidaturi ministrice vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a te je ustvrdio da do sada po tom pitanju nije poštovana procedura.

”O tome ćemo razgovarati. Mislim da se do sada procedura nije ispoštovala i da se zahvaljujući odlazećoj vladi Hrvatska poprilično osramotila”, rekao je Karamarko u središnjici HDZ-a nakon unutarstranačkih konzultacija uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva i nastavka pregovora s Mostom.

Govoreći, uz ostalo, o lošoj demografskoj slici zemlje istaknuo je kako će se apsolutno zalagati da se realizira dio izbornog programa Domoljubne koalicije po kojem bi se za svako novorođeno dijete dobilo tisuću eura potpore. ”Apsolutno ću se založiti da to bude tako”, naglasio je.

Podsjetio je i da, uz prijedlog smanjivanja broja ministarstava, predlažu i osnivanje novoga – ministarstva obitelji, useljeništva i demografske obnove.

”Taj problem je kroničan i opasan za zemlju i njegovom rješavanju bi trebali pristupiti temeljito kroz organizaciju ministarstva koje bi se isključivo bavilo tim problemom”, poručio je predsjednik HDZ-a.

MP/Foto:FaH

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

glasnovic-pogreb-huda-jama

Glasnović na pogrebu žrtava iz Hude Jame: “Knin je oslobođen, Zagreb je još pod okupacijom”

Na mariborskom groblju Dobrava pokopani su posmrtni ostaci 778 dosad ekshumiranih žrtava iz rudnika Barbarin rov kod …

-->