Naslovna » Hrvatska » KARAMARKO:Ova vlast štiti zločince, treba je hitno smijeniti i promijeniti imena trgova Josipa Broza
karamarko

KARAMARKO:Ova vlast štiti zločince, treba je hitno smijeniti i promijeniti imena trgova Josipa Broza

Share Button

Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno predsjednikom Tomislavom Karamarkom, obilježilo je Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima na Bilima, između Mostara i Širokog Brijega, gdje se planira graditi „Groblje mira“ – najveće groblje u Europi – kao nacionalno i međunarodno spomen-područje za sve žrtve Drugoga svjetskog rata i poraća te Domovinskog rata; kao trajni podsjetnik na zločinački karakter totalitarnih sustava koji su u 20. stoljeću odnijeli milijune nevinih života.

U pozdravnom govoru Karamarko je podsjetio na više od 900 jama u Hrvatskoj, 600 u Sloveniji i 200 u BiH – na krvavi rukopis komunističkih pobjednika nakon završetka Drugoga svjetskog rata:

– Oprostiti možemo, ali zaboraviti ne! Svatko od nas u svojoj obitelji ima nekoga nestalog, nekoga koga spominjemo u molitvama, nekoga kome ne znamo gdje mu je grob. Nećemo zaboraviti iživljavanje nad hrvatskim narodom, ni činjenicu da su nas htjeli odnaroditi. Jer, moramo zaštititi svoju budućnost i u Hrvatskoj, kao i u BiH, našoj drugoj domovini. HDZ će poduzeti sve da se isprave povijesne nepravde prema hrvatskom narodu. Želimo Hrvatsku u kojoj će se svaki Hrvat dobro osjećati, želimo BiH u kojoj će hrvatski narod biti ravnopravan s ostalim narodima!

Dvostruka dioptrija

Apsurdno je – i tragično – da se danas u Hrvatskoj s različitom dioptrijom gleda na totalitarizme, što možemo „zahvaliti“ vladajućoj jugonostalgičnoj nomenklaturi, nastavio je Karamarko:

– Iako se Europa odavno obračunala sa svim totalitarizmima, u Hrvatskoj se zbog aktualne vlasti ne smije slobodno govoriti o komunističkim zločinima. O njima se ne smije govoriti jer još uvijek stotine ulica i trgova nose naziv onog tko ima zapovjednu odgovornost za te zločine. Tek možemo, s gorčinom, konstatirati da naše žrtve nisu priznate; da ih aktualna vlast s dva brda u Zagrebu ne želi priznati i da se ne želi riješiti Titove biste iz svojih ureda. Ti isti – koji zataškavaju komunističke zločine te štite „lik i djelo“ velikog zločinca Josipa Broza Tita – isticali su da je suradnja s haškim tribunalom pitanje civilizacijske razine, ali kada se otvorilo pitanje suradnje s njemačkim pravosuđem – sve su pokušali da ne izruče osobu koja je možda odgovorna za likvidacije Hrvata diljem Europe i svijeta!

Poslije podne, predsjednik Karamarko produžio je za Dubrovnik: u pratnji domaćina iz dubrovačko-neretvanskoga županijskog HDZ-a  položio je vijenac i odao počast žrtvama svih totalitarnih režima na otočiću Daksi, na kojem su partizani u listopadu 1944. likvidirali 53 istaknuta Hrvata, civila, bez ikakvog suđenja. Po povratku s Dakse na kopno stao je ponovno pred novinare:

Zločin je jednostavno zločin

– Naša je tragedija što smo se davno obračunali sa svim vrstama totalitarizama, ali ne i s komunističkim. Još uvijek kao nekakvu veliku povijesnu figuru slave čovjeka koji je po zapovijednoj liniji odgovoran za mnoge zločine, pa i ovaj na Daksi. Da, govorim o Josipu Brozu Titu. To je naša tragedija! Današnja lijeva Vlada, nažalost, nije još spremna suočiti se s komunističkim zločinima. Ne žele shvatiti da su sva ubojstva u ime velikih ideja, u bilo kojem režimu – fašizmu ili komunizmu – jednostavno zločin. I ništa drugo. No bitno jest to što HDZ želi graditi društvo koje je distancirano od bilo kojeg totalitarizma.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-huda-jama

Predsjednica Republike na pokopu u Mariboru: “Klanjam se svim žrtvama komunističkih zločina”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na mariborskom je groblju Dobrava odala počast žrtvama komunističkih zločina ekshumiranih …

-->