Naslovna » Naslovna » Keleminec postrojio ”vojsku”, ima i generala, a da se penju na drugi kat triput bi odmarali
keleminec, trg,

Keleminec postrojio ”vojsku”, ima i generala, a da se penju na drugi kat triput bi odmarali

Share Button

Autohtoni Hrvatska stranka prava (A-HSP) okupila je dvedesetak muškaraca odjevenih u crne košulje te su to nazvali postrojavanjem “Hrvatskih domoljubnih snaga”. Ova mala grupica je uz “prisegu Domovini“, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, tako obilježila 120. obljetnicu smrti Ante Starčevića.

Njihovo je okupljanje pratio i prosvjed Radničke fronte uz prisutnost velikog broja policajaca koji su stajali između dviju skupina od kojih ni jedna nije brojala više od 50-ak ljudi.

Nakon što su 15-ak  pripadnika “Hrvatskih domoljubnih snaga” obučenih u crno “položila prisegu” ispred još toliko simpatizera, čelnik A-HSP Dražen Keleminec čestitao im je te u podužem govoru odbacio tumačenja da je A-HSP proustaška stranka.

“Mi smo hrvatski domoljubi koji su to dokazali u Domovinskome ratu braneći Hrvatsku od jugo-srpskog fašizma, četništva, UDBA-e i KOS-a. Mi nismo ustaše, mi nismo fašisti”, rekao je Keleminec te napomenuo da ih iz Radničke fronte tako nazivaju “jer za to dobivaju novac iz inozemstva, među ostalima i od Save Štrbca iz Srbije”.a-hsp. trg, keleminec

Za pozdrav “Za dom spremni” koji koristi njegova stranka kaže da je to “stari hrvatski pozdrav koji nikome nije smetao kad su ga koristili branitelji u Domovinskome ratu te ginuli za slobodnu Hrvatsku”.

“A oni koji su protiv Hrvatske”, dodao je, “iz proračuna su od Zorana Milanovića dobili više od 500 milijuna kuna – Vesna Teršelič, Zoran Pusić, Milorad Pupovac, antifašisti…, a taj novac treba usmjeriti prema radnim mjestima i onima kojima je teško”.

U redovima Radničke fronte nosili su se pak transparenti “Ujedinjeni protiv fašizma” i “Protiv ustaštva – fašizma”, a čuli su se i povici prema Hrvatskim domoljbnim snagama: “Crnokošuljaši”. Simpatizeri Radničke fronte još su izvikivali “Ustaše, četnici, zajedno ste bježali” te su pripadnicima “Hrvatskih domoljubnih snaga” poručili da “odu iz Zagreba”.

“Van iz Zagreba”, “No passaran” uzvikivali su, uz pjesme koje su puštali putem razglasa: “Ay carmela“, “Internacionala“, “Bandiera Rossa“, “Bella Ciao“.

Ljudi na Trgu koji su svjedočili Keleminčevoj samodopadnosti i ispoljavanju napoleonskih abmbicija čudili su se i križali lijevom i desnom.

Keleminec je predstavio i “generala Hrvatskih domoljubnih snaga” na što su se mogli čiti komentari da  general ne može preskočiti dvije stepenice, a za “uspeti se na drugi kat triput bi odmarao

Da je Kelemincu istinski stalo do Hrvatske, a ne do vlastite samopromocije, ne bi sa šačicom istomišljenika uzvikivao isprazne parole i služio kao kulisa nesklonim nam medijima koji jedva čekaju kretenoidno ponašanje da bi imali materijala za pljuckanje po Hrvatskoj.

Ovaj put Keleminec je dobro prošao. S Trga bana Jelačića otišao je u Šestine na grob dr. Ante Starčevića. Kad je došla policija nije, kao za prošlogodišnjeg postrojavanja, pobjegao u braniteljski šator u Savskoj moleći da ga od policije zaštite stopostotni invalida Domovinskog rata.

MP/Hina/Foto:FaH

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

huda-jama-vesna-terselic-ivan-grujic

TERŠELIĆ BRANI UDBAŠA GRUJIĆA: Zbog njegove smjene ne istražujemo partizanske zločine

OKO 800 žrtava Hude jame, jednog od najokrutnijih partizanskih zločina nakon Drugog svjetskog rata, u četvrtak …

-->