Naslovna » Naslovna » Kninski SDP zabranio izvođenje državne himne i molitve na maturalnom plesu!
zastava_hrvatska_415217S1[1]

Kninski SDP zabranio izvođenje državne himne i molitve na maturalnom plesu!

Share Button

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – podružnica Knin izadali su priopćenje u kojem najoštrije osuđuju pokušaje profesora, gorljivih pristaša SDP-a, da se iz protokola svečane proslave mature učenika Srednje škole Lovre Monti i Srednje strukovne škole kralj Zvonimir u Kninu, izbaci izvođenje državne himne “Lijepa naša domovino” kao i molitva blagoslova maturanata.

Udruga je na stajalištu kako se zaobilaženjem u protokolu izvođenja državne himne i molitve od strane dijela profesora zastupljenih u Maturalnom odboru tendenciozno vrši atak na nacionalni identitet, vjerske osjećaje i na tradiciju dosadašnjeg načina organizacije koja je u Kninu ista u kontinuitetu od 19 godina.

U svome obraćanju UDVDR RH poglavito ističe nadu kako će u novonastaloj situaciji tri dana uoči svečanog Maturalnog plesa prevladati razboritost i razum kod osoba zaduženih za organizaciju ili bi u protivnom učenici neopravdano postali taoci nečijih političkih i inih zabluda.

Također ne skrivaju svoju “ogorčenost načinom kako su djeca na pragu svoje punoljetnosti perfidno poslužila nekome kao instrument u svrhu provedbe jeftine političke demagogije kojoj definitivno nije mjesto na Maturalnom plesu”, stoji u priopćenju UDVDR RH, Podružnice KNIN koje potpisuju predsjednik Ivan Anić – Antić i tajnik Marinko Čavka.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

perkovic-loso-spojka-dok

Perković je 1991. tražio da se Domazet izbaci iz vojske: “Zatajio je atentat na Tuđmana!”

JOSIP PERKOVIĆ, ratni pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška i prvi obavještajac Hrvatske u vrijeme bombardiranja Banskih …

-->