Naslovna » Hrvatska » Krv nije voda, stiže Vojvoda: Protini sinovi u Vinkovcima slavili povratak Šešelja iz Haaga
proto azap

Krv nije voda, stiže Vojvoda: Protini sinovi u Vinkovcima slavili povratak Šešelja iz Haaga

Share Button

VINKOVAČKOG paroha protojereja Predraga Azapa hrvatska je javnost upoznala preko neugodne i neprijateljske poruke patrijarha Irineja koju je protojerej Azap pročitao na božićnoj liturgiji u vinkovačkom hramu. Irinejova božićna poslanica nije bila u blagdanskom ozračju:

“Čestitam Božić braći i sestrama u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, Kordunu i Banovini, koji ponovno doživljavaju, kao i prije dvadesetak godina, progone i stradanja zbog svog imena, pisma i jezika”.

Predraga Azapa, koji je ovu poslanicu pročitao na pravoslavni Božić u izravnom prijenosu na HRT-u, žestoko su kritizirale braniteljske i stradalničke udruga  Dpmovinskog rata koje su tvrdile da je Srpska pravoslavna crkva litrugiju u Vinkovcima iskoristila za političke optužbe, širenje straha i netolerancije, te da je poslanica u duhu Memoranduma SANU.

“Dio poslanice patrijarha Irineja je bio s raznim porukama, odaslanim svugdje gdje Srbi žive, ali puno je bilo ljepših poruka koje su se mogle izdvojiti osim ove koja je uvrijedila braniteljsku populaciju. Ja sam, ipak, bio zadužen samo prenijeti poslanicu”, branio se vinkovački paroh Azap.Capture-110[1]

Protejerej Azap se branio da je on bio samo ‘spiker’, čovjek koji je bio zadužen da pročita poslanicu i poštuje hijerarhiju Crkve. Isto kao što Zoran Šprajc na HRT-u čita priopćenja predsjednika Republike ili Vlade, tako je paroh Azap  čitao poslanicu srpskog patrijarha koji je poglavar jedne Crkve.

Skandal u međuvremenu zaboravljen, a pred Božić je obitelj Azap izazvala novi skandal:  .

Na Facebook profilima parohovih sinova slavi se povraatak Vojislava Šešelja. Jedan od njih na svom profilu, uz sliku ratnog zločinca, je napisao:

“Vojvoda, kralju, dobrodošao”, a drugi je uz sliku, na kojoj je ćiriličnim slovima naspisano “Srbija čeka Šešelja”, napisao komentar: “Krv nije voda, stiže vojvoda”.

U kratkoj izjavi za javnost protojerej Azap kaže da je netko hakirao Facebook stranice njegove maloljetne djece i na njihov profil stavio poruke kojima slavi srpskog raznog zločinca Vojislava Šešelja. Otac zna, naravno.

D. Lukić


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nesreca-pozega

UŽAS NA CESTI KRAJ POŽEGE, DVOJE POGINULIH “Išli su ravno prema meni. Činilo se kao su ubrzali”

Teška prometna nesreća dogodila se oko 17 u Gučanima kraj Požege. Prema informacijama s mjesta …

-->