Naslovna » Hrvatska » KUDA IDE AUTOCESTA: Dubrovčani od Hajdaš Dončića traže ispriku zbog naziva kokošinjac
dubrovacki_trubaduri_01[1]

KUDA IDE AUTOCESTA: Dubrovčani od Hajdaš Dončića traže ispriku zbog naziva kokošinjac

Share Button

Na facebooku je formirana grupa “Želimo ispriku Hajdaš-Dončića Dubrovčanima” koja je za nekoliko sati prikupila 1300 članova.

“Vlada neće raditi po HDZ-ovom modelu da svako selo, svaki kokošinjac ima autocestu ili možda neko selo sa svojim izlazom”, rekao je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić polemizirajući o trasi autoceste prema Dubrovniku odnosno trasi Jadranko-jonske autoceste.

Izjava o “kokošinjcu” naljutila je Dubrovčane.

Dubravka Šuica jutros je na svom facebook profilu, uz sliku s pogledom na Dubrovnik, napisala “Dobro jutro iz kokošinjca”, informacija se proširila društvenim mrežama pa se sve više Dubrovčana od Hajdaš Dončića traži ispriku.

Sve je krenulo nakon sastanka premijera Hrvatske, BiH, Crne Gore i Albanije u Cavtatu nakon kojeg je objavljeno da će Jadransko-jonska autocesta ići preko područja susjedne Bosne i Hercegovine, a Dubrovnik će s Hrvatskom biti spojen Jadranskom cestom.

Hajdaš dončić

“Logičnije je da budući koridor ide kroz BiH i to isključivo iz ekonomskih razloga, jer bi na području RH to bilo preskupo. Više od 70 posto trase gradili gradili bi na vijaduktima i tunelima za što nikada nećemo dobiti novac za sufinanciranje”, objasnio je ministar Hajdaš Dončić stav o cestovnom povezivanju Dubrovnika s ostatkom Hrvatske.
Dubrovačko neretvanski župan misli drugačije:

“Koji je interes RH da, nakon što je vlastitim novcem izgradila najveći dio buduće Jadransko-jonske autoceste, odustane od trase preko svoga teritorija i time odustane od rješenja dijela svoje unutarnje povezanosti? Tražimo da premijer Milanović u razgovorima sa susjednim državama i na najavljenom sastanku u Berlinu poštuje važeći Prostorni plan DNŽ i važeću Strategiju prometnog razvoja RH te da se Jadransko-jonskom autocestom dubrovačko područje poveže preko teritorija RH, kako je to  tim dokumentima i predviđeno”, stav je najjužnijeg župana Nikole Dobroslavića


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

leljak-turk-bujica-22

ROMAN LELJAK: Ovo su ubojice iz Hude jame, da ima pravde već sutra bi bili uhićeni

U EMISIJI Bujica o partizanskim i komunističkim zločinima te pokopu žrtava iz Hude jame govorili su …

-->