Dr. Bekić izvrijeđao ‘Zvizdan’ i Matanića: Banalni film o Hrvatima i Srbima da bi se dopao žiriju i dobio Sorošev novac

listopad 2, 2015 maxportal
Share Button

Vrlo je  zanimljivo razmišljanje poznatog novinara, znanstvenog istraživača, diplomata i predsjedničkoga savjetnika dr. Darka Bekića o “slavnom” filmu “Zvizdan” Dalibora Matanića koji je ocijenjen kao politički treš i laž prvoga reda.Evo što je dr. Bekić napisao na svom facebook profilu:

“U tipičnoj maniri naših filmadžija koji znaju što privlači lijevoliberalne članove žirija filmskih festivala, Matanić je napravio banalni film o navodno “zabranjenoj” ljubavi Hrvata i Srpkinje, iako su na Balkanu medijski najzanimljiviji i ‘najpopularniji’ baš takvi brakovi (Severina, Ida Prester i sl.) .

Da je imao pameti i poštenja napravio bi film o pravoj ‘zabranjenoj ljubavi’ koja pobjeđuje, čini se, neizlječivu mržnju i političku podjelu u njegovoj vlastitoj zemlji. Mogao je, naime, snimiti film o ljubavi, zajedništvu, pomirenju i toleranciji kroz priču o romantičnoj vezi sina jednog hrvatskog udbaša i batinaša s Golog otoka i kčeri ustaše, ubijenog na Bleiburgu. Ali, to mu valjda ne bi donijelo pristup festivalima, nagradama kao niti raznim EU i Soroševim fondovima!”

Nismo skloni povjerovati da je film izazvao takvu pomamu u hrvatskim kinima kako prenosi Mataniću skloni mediji. Za našeg posjeta u jednom zagrebačkom multiplexu bilo je pedesetak ljudi, a desetak ih napustilo kino prije kraja filma

Nažalost, nagrađivani(?) i razvikani filmovi obično blate Hrvate, katoličku crkvu i Domovinski rat i to je jedino po čemu će ostati zapamćeni.

Matanić je inače poznat i po rasističkom izbornom spotu “Očistimo Zagreb”  koji je 2000. radio za HSS.  

M. radev/foto:promoKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button