„Indexi i prijatelji “ u rujnu ponovno u Lisinskom

kolovoz 28, 2015 maxportal
Share Button

Koncertni spektakl “INDEXI I PRIJATELJI – DA SAM JA NETKO” i hommage kultnom sarajevskom bendu Indexi vraća se na pozornicu koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog“ 28. rujna 2015. godine.Inicijator projekta i glavni producent koncerata posvećenim legendarnim Indexima, Tomislav Kašljević, ponovno u Zagrebu okuplja glazbenike i članove Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu još od 2007., uz uvijek rasprodane dvorane i bezvremenske pjesme Indexa koje obožavaju sve generacije publike.Indexi ZAGREB B1 v3.cdr

Podsjetimo, koncert „Indexi i prijatelji“ posljednji je put održan u Lisinskom 2013. godine, a tada je u čast Indexima pjevao i naš preminuli glazbeni velikan Arsen Dedić, koji je često sudjelovao u koncertnim turnejama „Indexi i prijatelji“, posebice i zbog toga što ga je uz pokojnog Davorina Popovića vezalo veliko prijateljstvo.

Ove će godine u postavi Indexa svirati nekadašnji članovi kultnih Indexa – Fadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej (bubnjevi), Miroslav Šaranović (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara).

Bezvremenske pjesme Indexa „Da sam ja netko“, „Sanjam“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Svijet u kojem živim“, „U jednim plavim očima“, „Plima“ i mnoge druge, pjevat će jaka pjevačka imena naših prostora – Dado Topić, Željko Bebek, Massimo, Hari Mata Hari, Goran Karan, Aleksandra Kovač, Boris Novković, Seid Memić Vajta, Željka Katavić – Pilj, Jelena Tomašević i grupa Azil, a poseban gost ovogodišnjeg koncerta je mlada zvijezda u usponu i pobjednik showa „X-Factor Adria“Amel Ćurić!

Koncertom  „Indexi i prijatelji – Da sam ja netko“, 28. rujna u Zagrebu započet će i istoimena koncertna mini-turneja u sklopu koje će dva dana nakon Zagreba, 30. rujna, koncert biti održan i u Beogradu, u Sava centru, a 1. listopada u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu.

Nostalgično i emotivno glazbeno putovanje uz autentični zvuk Indexa, uz muziciranje nekadašnjih članova Indexa te bogat glazbeni opus i veliko kulturno nasljeđe jedne od doista najznačnijih grupa naših prostora koja je osnovana u Sarajevu davne 1962., svaki koncert u okviru projekta „Indexi i prijatelji“  čini iznimnim glazbenim doživljajem za koji se uvijek traži karta više!

Ulaznice za koncert „Indexi i prijatelji – Da sam ja netko“  u Lisinskom bit će puštene u prodaju 1. rujna, a moći će se kupiti na blagajni dvorane, u sustavu Eventim.hr i Ulaznice.hr!

MP/foto:promoKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button