Mladen Grdović u suzama proslavio pobjedu na Splitskom festivalu

srpanj 10, 2016 maxportal
Share Button

Mladen Grdović osvojio je Grand Prix 56. Splitskog festivala za pjesmu ‘Ostavljam vas moji najdraži’. Suze radosnice nisu prestale teći dok je izvodio pobjedničku skladbu.– Čekao sam prvu nagradu 35 godina. Hvala Hrvatskoj što je glasala za mene, hvala svim dobrim ljudima, još mi se plače. Hvala Splitu, svima vama koji ste me podržavali bez obzira na moje ispade. Ja sam jednostavan čovjek, samo malo hiperaktivan – prva je reakcija zadarskog showmana.

Da Grdović ima najbolju pjesmu Splitskog festivala zaključio je i ocjenjivački sud novinara.

Drugu nagradu publike zaslužio je Tomislav Bralić i Intrade pjesmom ‘Ne mogu te prestat jubit’, a drugu nagradu žirija osvojio je Damir Kedžo i pjesma ‘Ronim na dah’.

Treću nagradu publike osvojila je pjesma ‘Proli riči’ koju je otpjevao Đani MaršanKrešimir Ivić napisao je najbolje stihove pjesme ‘Reći ću ti fala’, a najbolji aranžman napravio je Dejan Orešković za pjesmu ‘Gelosia’.

Prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda primio je Tonči Huljić s Madre Badessom za pjesmu ‘Amico mio, goodbye’. Debitant Antonio Krištović zaslužio je nagradu za najbolju interpretaciju.

Finalnom večeri završena je trodnevna glazbena fešta na Prokurativama započete veličanstvenim koncertom Josipe Lisac, potom nezaboravnom retrospektivom u čast Momčila Popadića ‘Svoju zvizdu slidin’ te na koncu finalnom večeri na kojoj su se predstavile nove skladbe.

Ovogodišnji festival ostat će u znaku neuobičajeno malo ženskih izvođačica, Žanamari, Neda Parmaći Izabela Martinović.

M. R./ Foto:dalmatinski portalKomentari
Share Button