Pričigin – drugi dan: Splitski pripovijedači napunili amfiteater Doma mladih

ožujak 31, 2016 maxportal
Share Button

DRUGI dan Pričigina počeo je Spikiginom, ciklusom storytellinga koje je pokrenio Kruno Lokotar po uzoru na Pričigin. Kruno Lokotar je ujedno i vodio program pod nazivom „Selo na životu“, a ugostio je Sinišu Labrovića koji je pričao nekoliko priča o obitelji i svom djetinjstvu.Glavni program Splitski pisci pričaju okupio je brojnu publiku u amfiteataru Doma mladih. Marijo Glavaš nakon nekoliko, gostovanja na Pričiginu,  prvi pust se okušao u ulozi moderatora.

Gosti su ponovo pričali priče o desetkama. Tako je  Eda Vujević objasnila zašto se skoro nije pojavila na na Pričiginu. Aleksandra Kardum je ispričala istinitu priču o baki koja je otkrila fenomenalne rukavice za jedan prst. Boris Dežulović je objasnio kako je zapravo nastala legendarna nogometna desetka. Ivica Ivanišević ispričao je svoje snove sa šjorom Kekom, a Ante Tomić ispričao je kako smo došli od abaka do krunice.

Kasnovečernji program u kavani hotela Bellevue moderirao je Jasen Boko. Boko je ugostio Mira Gavrana, u autorskoj večeri pod nazivom „I u drami ima komičnih priča“.miro gavran

Treći dan Pričigina 

U amfiteatru Doma mladih u programu Lijepa vaša nastupaju eminentni pisci s prostora nekadašnje zajedničke države, pače – iz susjedstva. Za svečarsku prigodu, dolaze oni koji su svojim nastupima na proteklim Pričiginima pobrali najviše aplauza naše publike.

Tema večeri je “Desetka”, a izbor gostiju i moderacija ovog tradicionalnog druženja i ove su godine, naravno, u rukama Krune Lokotara.

Gosti: Rumena Bužarovska (Makedonija), Tanja Mravak (Hrvatska), Dušan Čater  (Slovenija),  Ozren Kebo i Ahmed Burić (BiH).  

Kasnovečernji program je u kavani hotela Bellevue. Autorska večer Sinana Gudževića.

Na temu “Građa za Pričigin“, a program moderira Predrag Lucić.

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.

M. R. /Foto:promoKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button