PRIČIGIN: Lijepa Vaša o 10 godina braka/veze

travanj 1, 2016 maxportal
Share Button

U AMFITEATRU Doma mladih u Splitu u programu Lijepa vaša nastupili su eminentni pisci s prostora nekadašnje zajedničke države. Na temu „10 godina braka/veze pričali su Rumena Bužarovska (Makedonija), Tanja Mravak (Hrvatska), Dušan Čater  (Slovenija),  Ozren Kebo i Ahmed Burić (BiH), a izbor gostiju i moderacija ovog tradicionalnog druženja i ove je godine, pripala Kruni Lokotaru. Gosti su pričali iz perspektive drugog spola.Nakon glavnog programa u kavani hotela Bellevue održala se autorska večer Sinana Gudževića, a program je moderirao Predrag Lucić. Sinan je napunio kavanu već gotovo dva sata prije početka programa, a publika je uživala u pričama na temu „Građa za Pričigin“.

Petak u znaku repera

Vojko Vrućina i Ivo Sivo (“Dječaci”); Scriptor, Jantar i Kali (“Oni”), Žuvi i Phlagma (beatbox) danas će nastupati u programu „Repigin“. Potaknuti izvrsnim reakcijama na reperski program prije nekoliko godina, odlučili smo za deseti rođendan opet pozvati Sašu Antića (TBF) i njegove goste. Program počinje u 19:30 u amfiteatru Doma mladih, a za sve one koji nisu u prilici da uživo prate program, HRT3 prenosi cijelo događanje.

U kavani hotela Bellevue okupiti će se Nikolići na večeri romskih priča. Sudionici Željko Nikolić, Stanoja Nikolić, Dragan Nikolić i Drago Nikolić će pričati na temu “Poso-kuća, kuća-poso…”. Po prvi puta na Pričiginu će se u ulozi moderatora naći Nebojša Lujanović.

U kavani “Semafor”, u samom centru grada, kroz cijeli se dan odvija naša tradicionalna Burza pročitanih knjiga pod motom Knjige na vagu, knjige na metre” – koliko knjiga donesete, najviše toliko možete i odnijeti. Sve knjige koje preostanu na štandu ove ćemo godine donirati  romskoj knjižnici “Kalje alu Bajaš – Romski put” iz Kutine.

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.

M.R. /Foto:promoKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button