Naslovna » Izdvojeno » Kurdi u Siriji: “Izbjeglica kojega cijeli svijet žali je član al Kaide, krivac za ubojstvo 50 Kurda!”
osma, kurdi, spojka

Kurdi u Siriji: “Izbjeglica kojega cijeli svijet žali je član al Kaide, krivac za ubojstvo 50 Kurda!”

Share Button

SIRIJSKI izbjeglica Osama Abdul Mohsen, kojeg je napala mađarska snimateljica, pripadnik je radikalne al-Nusre (podružnice al-Kaide u Siriji) i borio se protiv Kurda na bojišnicama u Siriji, objavila je kurdska Stranka demokratske unije (PYD).

Kurdski zastupnici u Siriji tvrde da se Abdul Mohsen, koji je u međuvremenu dobio posao u Madridu kao nogometni trener, borio za al-Nusru prije bijega iz Sirije u proljeće 2015.

Kurdska strankatvrdi da je Mohsen potaknuo nasilno gušenje kurdskih prosvjeda u gradu Qamishlo 2004.  nakon nogometne utakmice klubova al-Fatwa i Qamishlo Jihad.

Portal Rudaw navode da su sirijske snage sigurnosti u toj akciji ubile više od 50 Kurda, a kao glavnog krivca imenuju upravo Abdul Mohsena koji je inicirao krvavo suzbijanje prosvjeda.

osama, sirija, kurdi

PYD je objavio fotografiju s Facebook profila Abdul Mohsena na kojem se on identificira kao pripadnik Nusra Fronte i tvrdi da se on protiv Kurda borio u blizini Amudeha, Serekaniye i Afrina, piše Rudaw.net.

Nakon bijega u Europu Abdul Mohsen je obrisao Facebook profil.

Mohsen bio trener Al-fetvu kluba u Deir Ez Zor od 2004-2010. a danas je trener u Madiridu gdje su ga primili i vodeći igrači Reala među kojima i Ronaldo i Modrić.

D. L./ Rudav.net/foto:facebook

 

 

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

goran-maric-andre-jplenkovic

PREOKRET: Goran Marić ostaje u Vladi! Dobit će Ministarstvo državne imovine

GORAN MARIĆ ostaje u Vladi, potvrđeno je službeno iz Banskih dvora. U Vladi tvrde da nije …

-->