KUHANO VINO: Recept za zimski klasik kojemu neće odoljeti ni ljubitelji piva

4 prosinca, 2016 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sastojci:

750 ml crnog vina
150 grama šećera
100 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
Korica jednog limuna
Korica jedne naranče
1 zvjezdani anis
1 štapić cimeta
5 klinčića
1 čajna žličica muškatnog oraščića
Prstohvat đumbira u prahu

Priprema:

1. Stavite šećer, začine i korice od limuna i naranče u lonac. Preko šećera prelijte dio vina tek toliko da se isti otopi, pa sve zajedno kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 4 do 5 minuta dok smjesa ne postane ljepljiva i gusta.

2. U lonac dodajte ostatak vina i smanjite temperaturu na najmanje. Vino ne bi smjelo zaključati jer će u tom slučaju ispariti sav alkohol. Umjesto toga nježno ga termički obradite još pet minuta, odstranite anis i klinčiće i poslužite sa svježim kriškama naranče. Živjeli!

MP/Foto:promo


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->