Mali glumci rasipaju velike geste: Hrvatski glumac objavio zašto bojkotira Oscare

veljača 27, 2017 maxportal
Share Button

Zagrebački glumac Asim Ugljen, poznat iz sapunica  ‘Kud puklo da puklo’ i ‘Samo ti pričaj’ osvrnuo se na ovogodišnju dodjelu prestižnih filmskih nagrada Oscar.Ugljen piše da ga je iz takta govor Viole Davis, dobitnice Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu, koja je u suzama rekla da joj je drago ‘što je postala glumica jer je to jedina profesija koja slavi život i koja zna što znači živjeti život’.

– Gluma je posao kao i svaki drugi. Doduše, moraš biti feleričan da želiš skakati kao mandril za druge mandrile, ali ok, i sam to radim i volim, obožavam, pa shvaćam da postoje i druge budale poput mene koje vole glumiti mandrile mandrilima, ali podizati sebe/nas na pijedestal zbog činjenice da smo dovoljno šuknuti u glavu da se majmuniramo u javnosti i da smo u stanju naučiti neku XY količinu teksta napamet i povremeno čuti partnera je jedna od gorih zabluda ovoga posla – napisao je Ugljen.

– Svi ljudi glume. Pred mamom, tatom, tetom iz dućana, sobom, sestrom, curom, djecom, susjedom, kime god. Samo je pitanje oslobađanja od vlastite inhibicije i izvođenja te iste imanentne glume pred publikom/kamerom – objasnio je Asim.

Glumac, koji je na društvenim mrežama stekao vojsku obožavatelja upravo zbog iskrenih objava u kojima se ne ustručava reći ono čega se drugi boje, tekst je završio riječima: ‘Svijete moj, stvarno od idiota radiš slavne ljude’.

Foto:novatvKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button