Mali glumci rasipaju velike geste: Hrvatski glumac objavio zašto bojkotira Oscare

veljača 27, 2017 maxportal
Share Button

Zagrebački glumac Asim Ugljen, poznat iz sapunica  ‘Kud puklo da puklo’ i ‘Samo ti pričaj’ osvrnuo se na ovogodišnju dodjelu prestižnih filmskih nagrada Oscar.



Ugljen piše da ga je iz takta govor Viole Davis, dobitnice Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu, koja je u suzama rekla da joj je drago ‘što je postala glumica jer je to jedina profesija koja slavi život i koja zna što znači živjeti život’.

– Gluma je posao kao i svaki drugi. Doduše, moraš biti feleričan da želiš skakati kao mandril za druge mandrile, ali ok, i sam to radim i volim, obožavam, pa shvaćam da postoje i druge budale poput mene koje vole glumiti mandrile mandrilima, ali podizati sebe/nas na pijedestal zbog činjenice da smo dovoljno šuknuti u glavu da se majmuniramo u javnosti i da smo u stanju naučiti neku XY količinu teksta napamet i povremeno čuti partnera je jedna od gorih zabluda ovoga posla – napisao je Ugljen.

– Svi ljudi glume. Pred mamom, tatom, tetom iz dućana, sobom, sestrom, curom, djecom, susjedom, kime god. Samo je pitanje oslobađanja od vlastite inhibicije i izvođenja te iste imanentne glume pred publikom/kamerom – objasnio je Asim.

Glumac, koji je na društvenim mrežama stekao vojsku obožavatelja upravo zbog iskrenih objava u kojima se ne ustručava reći ono čega se drugi boje, tekst je završio riječima: ‘Svijete moj, stvarno od idiota radiš slavne ljude’.

Foto:novatv



Komentari
Share Button