Novinarka sam, imam faks, a šefovi su sa srednjom školom i dvostruko plaćeniji

ožujak 8, 2017 maxportal
Share Button

MAJA HRGOVIĆ,  spisateljica, novinarka i kolumnistica – autorica romana  “Živjet ćemo bolje” – na primjeren je način pripadnicama ljepšeg spola, ali i svima nama, čestitala Dan žena. Upozorila je na očitu neravnopravnost žena u hrvatskom društvu. 

Njezina objava svojevrstan je ‘šamar’ vlastitoj redakciji, ali i Hrvatskom novinarskom društvu za koji navodi da ‘na čelu ima muškarca sa srednjom stručnom spremom’. S poslovnog i obrazovnog aspekta na svom primjeru pokazala je stvarno stanje jednakosti u Hrvatskoj.

“Akademski sam obrazovana, radim u novinama. Moji nadređeni su mahom muškarci, većina njih sa završenom srednjom školom. Iako su te novine glasne u osudi nazadnjaštva, među kolumnistima i autorima koje novina gura u prvi plan, žena skoro da i nema, iako su obrazovanije, a ne fali im ni drugih kompetencija. Dominiraju muškarci sa završenom srednjom školom.

Cehovsko udruženje novinara u koje sam učlanjena također na čelu ima muškarca sa srednjom stručnom spremom. Što bi se iz ovoga dalo zaključiti:

  • a) o rodnoj ravnopravnosti,
  • b) o značaju obrazovanja u ovom društvu,
  • c) o standardima u našoj profesiji?

O tome razmišljam, i to ne samo danas. Sretan osmi mart svim cvjećarima!”

 

M.Marković/foto:FacebookKomentari
Share Button