Naslovna » Uncategorized » Maras na Facebooku priznao: SDP je na ovim izborima prevario birače
maras-facebook-spojka

Maras na Facebooku priznao: SDP je na ovim izborima prevario birače

Share Button

SDP-ov Gordan Maras u objavi na Facebooka je priznao da je Narodna koalicija na ovim izuborima prevarila birače.

“Nakon ovoga danas sa HSS-om želim da na naredne izbore izađemo samostalno. Ne kao HDZ sa drugim strankama na listi. Makar izgubili, ali bez prevare naših birača na koju ne možemo utjecati”, napisao je Maras.

SDP je doživio težak poraz  na nedavnim izborima – osvojili su samo 38 mandata – a jučer ih je dodatno pogodila vijest da HSS pet mandata svoje stranke stavlja na raspolaganje Plenkoviću. Maras nije jedini koji je šokiran ovim Beljakovim potezom.

“To je izdaja ideala Narodne koalicije, izdaja kakvu nismo očekivali. HSS nažalost nije izašao iz trgovačke politike kakvu je vodio zadnjih 10 do 15 godina”, kaže bivši SDP-ov ministar Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove Tv.

Beljakov potez je na Facebooku prokomentirao i kandidat za novog šefa SDP-a Domagoj Hajduković.

“Mislim da HSS doista radi veliku grešku. Zajedno smo stajali rame uz rame u kampanji i ponudili građanima nešto drugo i bolje.

Ovakve poruke i odluke smo previše često viđali u politici i takve stvari građane ne žele vidjeti od ljudi kojima su dali svoje povjerenje i glas”, napisao je Hajduković.

I kandidat za šefa SDP-a Orsat Miljenić osvrnuo se na objavu HSS-a da će podržatii Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a.

“Upravo sam vidio vijest da će HSS podržati HDZ-ovog mandatara za sastav Vlade. Naravno da svaka stranka ima pravo odlučivati o vlastitom političkom smjeru, ali nijedna nema pravo prevariti birače. U ovom slučaju prevareni su birači Narodne koalicije, a to su i naši birači.

SDP će biti čvrsta oporba vlasti ovakvog HDZ-a i njegovih starih i novih satelita. Ovakvo ponašanje samo dodatno doprinosi već ionako sveprisutnom nepovjerenju hrvatskih građana u političke stranke”, napisao je.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

mandzukic-perisic-kramaric

Što je Kramarić poručio Mandžukiću nakon što mu je Mandžo “ukrao” gol

Andrej Kramarić bio je nesuđeni strijelac. I HRT-ov Drago Ćosić na prvu je rekao da …

-->