Naslovna » Naslovna » Marčinko prozvao Josipovića zbog krađe milijun maraka i predaju Veljka Marića Srbiji
Marcinko - Josipovc

Marčinko prozvao Josipovića zbog krađe milijun maraka i predaju Veljka Marića Srbiji

Share Button

Obojicu su odgojile Srpkinje – Mesića pomajka Mileva, Josipovića majka Milica. Obojica su oženili Srpkinje – Mesić Milku, Josipović Tatjanu. Obojica su bezbožnici. Mesić je kršten u pravoslavnoj crkvi sv. Nikole u Orahovici, Josipović bio i ostao nekrst

Dok mnoge braniteljske udruge  traže povratak hrvatskog branitelja Veljka Marića, u Srbiji osuđenog na 12 godina zatvora pod optužbom za ratni zločin protiv srpskih civila 1991. godine u selu Rastovac kod Grubišnog Polja, Tomislav Mačinko je u kolumni na portalu Direktno.hr za tragičnu sudbinu zatočenog Marića optužio aktualnog hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića:

“Josipović je Cvetičaninu (bivši veleposlanik Srbije u RH, op. a.) predao povjerljive dokumente iz Domovinskog rata. Uz pomoć tih papira Srbi mogu na svojim granicama uhititi mnoge kao što su ekspresno uhitili i na više godišnju robiju osudili zlosretnog Veljka Marića. Marićeva sudbina Josipovićevo je djelo”, piše Marčinko.veljko maric

Osim optužbe za predaju hrvatskog branitelja Veljka Marića Srbima slijedi  niz još žešćih optužbi:

“Josipović se može tako ponašati jer zna da je i njegov prethodnik Stipe Mesić imao sličnu „doušničku rolu“ i nije mu se ništa dogodilo iako ga je na vezi za dojave držao nitko drugi do šef jugoslavenske vojne obavještajne službe (KOS-a) general Aleksandar Vasiljević. Doušnički put Stipe Mesića  već 58 godina neraskidivo je vezan preko srpskih naredbodavaca s UDB-om i KOS-om. U njegovom udbaškom kartonu piše da je ‘kao saradnik zavrbovan 12.9.1956. godine od strane Vučković Dušana, šefa ureda za pasošku službu kotara Našice. Zavrbovan je na patriotskoj bazi a na saradnju je pristao dobrovoljno, bez ikakvog ustezanja, sa puno volje’.

Poslije nekoliko godina, kao perspektivnog doušnika preuzima ga udbaški šef Miloš Lukač, a dvadesetak godina kasnije o njegovoj doušničkoj karijeri brine udbaški šef, također Srbin, Dmitar Šijan. Njega Mesić uredno informira o tadašnjim hrvatskim disidentima Franji Tuđmanu, Marku Veselici, Savki Dabčević Kučar, Miki Tripalu, Janku Bobetku, Ivanu Šiblu

Uz sam osvit Domovinskog rata, 1990.godine, doušničke podatke uredno predaje srpskom generalu KOS-a Aleksandru Vasiljeviću koji o tome svjedoči u Haagu na suđenju Slobodanu Miloševiću:

„Kasnije (1990. godine) smo ipak uspjeli uspostaviti odnos s Mesićem kojeg smo čak jednim dijelom pridobili za ideju suradnje s JNA. S Mesićem sam, kao glavni čovjek KOS-a, imao dvadesetak sastanaka na kojima smo razmjenjivali informacije i podatke jer smo mislili da možemo spriječiti sukobe i ekstremizam. Mnogo smo, upravo od Mesića, doznali o ustrojavanju paravojnih jedinica u Hrvatskoj, naoružavanju HDZ-ovaca. Mesić nam je poslužio kao HDZ-ovski insajder i informator. Mnogo su nam koristile tih dana informacije i podaci koje smo dobivali od Mesića. U jednom našem razgovoru Mesić je rekao kako bi tolerirao hapšenja svih funkcionara MUP-a i Ministarstva obrane Hrvatske, osim Špegelja i Boljkovca. Inzistirao je na njihovoj zaštiti. Složili smo se oko toga. Razmjena informacija i podataka s Mesićem ipak nam je bila mnogo važnija i nismo htjeli upropastiti te kanale.“

O pokušaju da se u Hrvatskoj istraži  uloga Stipe Mesića (“neka institucije rade svoj posao”) i njegov utjecaj na važne društvene procese, Marčino piše:

“Državni odvjetnik Radovan Ortinsky 2002. godine napravio je za hrvatski državni vrh piramidu kriminala u državi i na čelo stavio Stipu Mesića, zaštitnika i kompanjona brojnih kriminalaca. Ortinsky je ubrzo smijenjen, Mesić nesmetano nastavio gdje je stao… I, 2009. godine na predsjedničkoj dužnosti naslijedio ga je Ivo Josipović. Čudne li analogije – i Mesićev otac Josip i Josipovićev Ante proslavili su se u partizanima po zločinima nad Hrvatima civilima, te po većoj odanosti Beogradu nego Zagrebu.

Obojicu su odgojile Srpkinje – Mesića pomajka Mileva, Josipovića majka Milica. Obojica su oženili Srpkinje – Mesić Milku, Josipović Tatjanu. Obojica bezbožnici, Mesić je čak kršten u pravoslavnoj crkvi sv. Nikole u Orahovici, Josipović bio i ostao nekrst.”

Nakon Mesića a red ponovno dolazi Josipović:

“U svom burnom životu, pored desetak velikih afera čija se vrijednost procjenjuje na desetine milijuna eura, Ivo Josipović ima i dvije usko vezane za njegov prisan odnos sa Srbijom. Tako je 1990., poslije raspada Jugoslavije, on u ime Hrvatskog društva skladatelja (HDS) i Zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) pregovarao o sukcesiji sa Savezom kompozitora Jugoslavije. Kao namirenje, s njihovog računa dobiva dva milijuna njemačkih maraka koje su hrvatski autori i tekstopisci zaradili emitiranjem svojih pjesama u Srbiji. Taj novac nikada nije isporučen HDS-u i ZAMP-u, odnosno hrvatskim izvođačima.

Desetak godina kasnije, 2002. godine Josipović je, na prijedlog tadašnjeg predsjednika Mesića, postao glavni hrvatski pregovarač sa Službom državne bezbednosti Srbije o puštanju na slobodu trojice naših otkrivenih i osuđenih obavještajaca u Srbiji. Internetom je kružila priča kako je Josipović našima prenio da za puštanje naših obavještajaca Srbi traže milijun eura.

Taj iznos Mesiću je donio jedan poznati zagorski biznismen, Josipović s punom torbom otputovao u Beograd i vratio se s našim obavještajcima. Srbi su kasnije tvrdili da nikakav novac nisu uzeli u toj razmjeni nego su naše pustili zbog nekih drugih ustupaka. Gdje je nestalo milijun eura nikada nije utvrđeno, ostaje nagađati jesu li ga Mesić i Josipović „bratski podijelili“.

Ostaje pitanje zašto su Aleksandar Vasiljević i Radivoj Cvetićanin objelodanili doušničke epizode Mesića i Josipovića, jer je posve neuobičajeno u svijetu da se bez prijeke potrebe razotkrivaju doušničke mreže, pogotovo kada su u pitanju tako visoki dužnosnici. Vjerojatno se odgovor krije u činjenici da samo šalju upozorenja Mesiću i Josipoviću o daljnjoj odanosti Srbiji, jer će u protivnom objaviti druge, mnogo krupnije afere u kojima su sudjelovali na štetu Hrvatske.

Ako je sigurno, a sigurno je, da je Josipović dostavio Srbiji na stotine državnih tajni onda nije isključeno da je on u državnu komisiju za tužbu protiv Srbije za agresiju i genocid i ušao kako bi se domogao važnijih dokumenata koje će kasnije isporučiti agresorskoj strani – Srbiji”, zaključuje Tomislav Marčino priželjkujući trenutak kad će se Andrija Jarak u izravni prijenos javiti ispred kuće Stipe Mesića i Ive Josipovića.

(Maxportal)


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

2016-10-28-18-42-01

Brkićev post o partizanskim zločinima izazvao zgražanje lijevih medija! Provjerite ima li išta sporno

POTPREDSJEDNIK Sabora Milijan Brkić jučer je nazočio pokopu posmrtnih ostataka žrtava iz Hude Jame i o …

-->