Naslovna » Vijesti » Marijana Petir: Pokrenula sam postupak za isključenje Beljaka iz stranke!
mirjana petir

Marijana Petir: Pokrenula sam postupak za isključenje Beljaka iz stranke!

Share Button

HSS-ova eurozastupnica Marijana Petir na današnjoj je konferenciji za medije izvijestila da je pokrenut postupak za isključenje predsjednika HSS-a Kreše Beljaka iz stranke.

bjava dolazi nakon što je Beljak objavio da se iz stranke privremeno udaljuje stotinjak članova, uključujući i Marijanu Petir i Darka Korena.

Petir je konferenciju s drugim visokim stranačkim dužnosnicima, među kojima je bio i Darko Koren, održala nešto prije sjednice predsjedništva zakazane za 17 sati, na koju, kako je rekla, nisu pozvani premda su članovi predsjedništva.

– Ne znamo koji je razlog osim da je to vjerojatno još jedno kršenje statuta HSS-a koje dolazi od strane gospodina Beljaka – rekla je Petir.

Petir je rekla da Beljak provodi čistke i udaljuje najviše dužnosnike samo zato što su izrazili nezadovoljstvo njegovim vođenje HSS-a i najavili kandidaturu. Petir je rekla da je Beljak u kampanji vrijeđao žene, vjernike i druge skupine, da je sramotio i rušio dobar ugled HSS-a, te da je zatajio detalj iz svoje biografije zbog kojeg, kako je rekla, ne bi mogao biti ni član HSS-a.

– Obaviještam sve članove da smo mi ovdje okupljeni pokrenuli postupak za isključenje Kreše Beljaka iz HSS-a. Pokrenuli smo i postupak pred nadzornim državnim tijelima za nadzor vođenja HSS-a jer se stranka vodi na protuzakonit i protustatutaran način – rekla je Petir, koja je također rekla da se HSS raspada zbog Beljakove diktature te da ju je Beljak šokirao, da je ljevičario više od najžešće ljevice i koristio rječnik ulice.

– Ja ga pozivam da ode s čela HSS-a – poručila je.

Koren je rekao da je Beljakovo djelovanje bilo potpuno protustatutarno te da je selektivno pristupao kažnjavanju dužnosnika.

– To je jedno kaubojsko ponašanje, a mislim da takvom nema mjesta u jednoj ozbiljnoj stranci. Zaista bi se tijela države koja se bave kontrolom poslovanja stranaka trebala time ozbiljno pozabaviti, a mi ćemo se potruditi da se to i dogodi – rekao je Koren.

MP/foto: facebook

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-ivana-maletic

ONA JE “PAMETNA”: Martina Dalić izgubila je okladu od Ivane Maletić i platila janjetinu

NIKO DALIĆ, suprug potpredsjednice Vlade Martine Dalić, član je uprave Ine. Martina Dalić “nije” u …

-->