Naslovna » Hrvatska » Markov trg: “Za nas u Hrvatskoj antifašizam je zločin neviđenih razmjera!”
markov trg. lukić, krsnik

Markov trg: “Za nas u Hrvatskoj antifašizam je zločin neviđenih razmjera!”

Share Button

U EMISIJI Markov trg na Z1 televiziji govorilo se o antifašizmu. Gosti emisije bili su tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukić i novinar Vjekoslav Krsnik.

Kako navodi voditelj i urednik emisije Marko Jurič, antifašizam se nalazi tek kao pridjev u nazivu ZAVNOH-a i to naglašeno kao antipod, kao negaciju NDH, doslovno riječima ‘nasuprot proglašenju NDH’. Dakle, funkcija spominjanja ZAVNOH-a je isključivo negacija bilo kakvog državnog kontinuiteta s NDH-a, a ne postavljanje antifašizma kao političke vrijednosti u preambulu Ustava.

Ministar Hasanbegović kazao je kako je antifašizam floskula. Zbog te izjave su ga počeli medijski rastezati ali u Ustavu možemo vidjeti da je ministar u pravu. U ustavu ga nema. Zašto se antifašizam tako tvrdo i slijepo brani?
“Dodao bih da jedne ozbiljne analize što je antifašizam nema, lijepi se etiketa da netko nije antifašist, a trebala bi biti ozbiljna rasprava o tome.

Točno je da u Ustavu nema antifašizma kao pojma, ideologije ili vrijednosti na kojem bi se temeljila naša država.  Od 39′ do 41′ antifašizma nije bilo, a nakon toga se pojavljuje nakon što je Hitler napao Rusiju. To je kada govorimo o Sovjetskoj komunističkoj partiji, a tada je Hrvatska je bila njena podružnica”, rekao je Lukić. Dodao je da se ZAVNOH navodi u Ustavu gdje se nabraja 15-ak povijesnih činjenica na temelju kojih je stvorena Hrvatska država.

“ZAVNOH je tamo jer je u njegovim odlukama da Hrvatska može i treba biti samostalna država. To nije komunistička zasluga niti događaj, jer su tamo bili predstavnici HSS-a i ostalih političkih pokreta koji nisu dio komunističkih partija i on je neupitna prethodnica hrvatske ustavnosti”.markov trg. lukić, krsnik svi

Kasnije se od antifašističke vojske događa stravična tortura sljedećih 45 godina. 3000 civila sprovodi se u Huda Jamu. Možete li zamisliti situaciju kada se u Hudu Jamu dovodi tri tisuće ljudi i onda ih se žive zazida? …To ni zvijeri ne rade. Nikada se nije dogodila osuda tog čina. Huda Jama je zapravo legitimacija jugoslavenskog antifašizma. Kako je moguće braniti takav sustav gdje su se zazidavali živi ljudi?

“To nije civilizacijska vrijednost. To je najbrutalniji izraz totalitarizma. Tragedija je da je to zanemareno, ne samo u politici. Jugoslavija je bila proširena Srbija jer se ‘bratstvo i jedinstvo’ raspalo smrću Tita koji je bio totalitarist. Danas tek saznajemo što se događalo iza 45′”, kazao je Krsnik

Evo nekih naglasaka iz emisije:

Antifašizam nije floskula. Za nas u Hrvatskoj antifašizam je zločin neviđenih razmjera. To što su antifašisti napravili hrvatskom narodu je takvo zvjerstvo od čijeg se užasa nebo zatreslo. Za istočnu Europu pa tako i za nas antifašizam znači fašizam. Stoga pozivanje na antifašizam u slučaju Hrvatske ili cijele bivše Jugoslavije nikako ne može biti pozivanje na civilizacijske vrijednosti kao što su demokracija, sloboda, ljudska prava, vladavina prava itd. Ono što se danas naziva antifašizam u Hrvatskoj je činjenje zločinima koji traju godinama iza Drugog sv. rata.

Zamislite samo to primanje u pionire koje na prvi pogled izgleda benigno i simpatično, a zapravo se radi o jednoj nacionalnoj lobotomiji koja je počinjala od malih nogu ritualom primanja u kult pionira? Ma strašno. Zamislite samo to primanje u pionire koje na prvi pogled izgleda benigno i simpatično, a zapravo se radi o nečemu što se u psihologiji zove neurolingvističko programiranje.

Zamislite da danas postoji zakonska odredba prema kojoj djeca od sedam godina moraju polagati zakletvu državnom poglavaru i partiji? Što mislite kakva bi bila reakcija javnosti, struke, raznih pravobranitelja zbog takve manipulacije malodobnom djecom, izlaganju djece takvom perfidnom okultnom ritualu?

Hrvatska je posljednja država u kojoj postoji institucionalizirano jugoslavenstvo. Jugoslavenstvo je priča o prevratu i služenju, kažnjavanja i odmazde, pljačkanja Hrvatske, prljavi posao hranjenja jugoslavenske zvijeri slobodnim hrvatskim ljudima, njihovim životima i sudbinama. Jednako 1945., 1971., ili 2000-te. godine. Priča o ustaškim ili kakvim već kapama su priče za malu djecu, kost koju provalnik baci u dvorište i dok se psi oko nje tuku on plijeni kuću.

HRT – To je kao da u kavani svi naručuju glazbu, orkestar uzima novac, ali svaki puta svira po želji društva za jednim stolom. Vjerojatno bi brzo došlo do tučnjave i nereda. Ljude nervira stalno sviranje tih dosadnih primitivnih pjesmica iz starih jugoslavenskih kajdanki.

Kmetski podanički mentalitet je u Hrvatskoj dominantna intelektualna i politička forma promišljanja vlastite sudbine. Strateška nacionalna pitanja se uvijek rješavaju s osluškivanjem Beograda, Breuxellesa, Londona, Berlina itd. Stalno se od drugih traži potvrda ili dozvola za neku ideju, stav, politiku. Hrvatski je narod diskriminiran u vlastitoj državi, ali se ta tema ušutkava toljagom zvanom ‘politička korektnost’. Psihoza straha u hrvatskom javnom životu koja okreće glave političara i intelektualaca od određenih tema.

Hrvatski narod je desetljećima sustavno kontaminiran strahom koji paralizira slobodno intelektualno i političko promišljanje naše stvarnosti. U Hrvatskoj postoji cijeli niz tabu tema o kojima nije moguće otvoriti javnu, kvalitetnu raspravu.

Slobodu najprije pronalazimo u sebi. Tek kad se oslobodimo okova oktroiranih intelektualnih softvera koji su nam desetljećima ukucavani u svijest, tek tada možemo slobodu živjeti, sebi, a možda i drugima.

Drugi svjetski rat, NDH i Jasenovac dio su hrvatske povijesti koji su prepričali pobjednici. Hrvatskoj treba propitivanje, Hrvatskoj treba revizija povijesti jer povjesničari koji se ne bave revizijom povijesti nisu povjesničari.

Markov trg/Foto:Screenshot

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-samantha-bee-111

KOLINDA AMERIČKOJ NOVINARKI OBJAŠNJAVALA DA NIJE GLUMILA U PORNIĆU

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je u emisiji “Full Frontal” poznate američke komičarke Samanthe Bee. Tema emisije …

-->