Naslovna » Hrvatska » MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA: Josipu Leki nagrada HHO-a ”Miko Tripalo” 
josip leko

MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA: Josipu Leki nagrada HHO-a ”Miko Tripalo” 

Share Button

HRVATSKI helsinški odbor za ljudska prava (HHO) objavio je u ponedjeljak da je odlučio ovogodišnju nagradu „Miko Tripalo“ dodijeliti dosadašnjem predsjedniku Hrvatskog Sabora Josipu Leki.

Nagradu „Miko Tripalo“ HHO svake godine dodjeljuje u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava 10. prosinca državnim dužnosnicima i predstavnicima lokalne samouprave i političarima za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava koji nadilazi profesionalne obveze i uobičajene standarde.

Nagradu „Joško Kulušić“ za doprinos u zaštiti ljudskih prava na području medijskog djelovanja dodjeljuje se za prošlu godinu urednicima i uredništvima emisije „Pomorska večer“ Hrvatskog radija.

Nagrade su dodjeljuju Hrvatskom radiju Pula i urednicima Dorini Tikvicki i Budimiru Žižoviću, Hrvatskom radiju Rijeka i urednici Branki Malnar, Hrvatskom radiju Zadar i uredniku Gordanu Kurtoviću, Hrvatskom radiju Split i uredniku Jadranu Marinkoviću te Hrvatskom radiju Dubrovnik i urednici Božici Đurđević.

Nagradu „Sulejman Mašović-Jovan Nikolić-Luka Vincetić“ za doprinos u promicanju međureligijskog dijaloga, ekumenizma i vjerske tolerancije u Hrvatskoj dodjeljuje se ocu Antunu Cveku, poznatom „isusovcu na biciklu“, utemeljitelju udruge „Kap dobrote“ i udruzi „Kap dobrote“.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti 8. prosinca 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović koja će na svečanosti govoriti o svom viđenju ljudskih prava u Hrvatskoj u međunarodnom kontekstu.

Hrvatskom helsinškom odboru pritom će biti uručena Povelja Republike Hrvatske, dok će predsjedniku te organizacije za ljudska prava Ivanu Zvonimiru Čičku biti uručeno odlikovanje Reda Stjepana Radića kojim će ga odlikovati predsjednica.

MP/Hina:Foto:FaH

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->