Naslovna » Hrvatska » Milanović izgubio živce zbog Plenkovićeva susreta s veleposlanicima: “Neću se ponašati ko papci iz HDZ-a”
milanović zoran, auto

Milanović izgubio živce zbog Plenkovićeva susreta s veleposlanicima: “Neću se ponašati ko papci iz HDZ-a”

Share Button

Čelnik SDP-a Zoran Milanović u Zadru je u srijedu poslijepodne odgovarao na pitanja novinara o raznim aktualnim temama.

Na pitanje je li SDP koalicijom s HSS-om dobio ili izgubio nije dvojio ni trena:

– Dobili smo, apsolutno smo dobili – kazao je Milanović

Kako komentirate Branimira Glavaša – je li on za vas ratni zločinac ili heroj? – bilo je sljedeće pitanje, postavljeno u kontekstu nedavne izjave šefa HSS-a Kreše Beljaka, koji je Glavaša nazvao herojem.

– Nisam komentirao Glavaša deset godina, neću ni sad. Poštujem njegovu presudu takva kakva jest – kazao je.

Kako komentirate imenovanja koja provodi tehničke vlade? – bilo je pitanje na koje se ulovio šef SDP-a.

– Mi kad smo bili tehnička vlada, mi to nismo radili. Oni su najurena vlada, Sabor ju je najurio. Oni ne smiju raditi ove smjene i imenovanja, kao što su napravili u ACI marini. U marini u Slanom smo nakon investicije još donirali dva milijuna kuna HDZ-ovoj općini jer ih je izreketarila. O tome pišite, a ne o Hrvatskim šumama. Jedno je čisto, a drugo je šporko.

Upitan je da komentira susret šefa HDZ-a Andreja Plenkovića s diplomatskim zborom.

– Kao da smo zemlja pod monitoringom. Ja sam političar, a ćato možete biti uvijek. Poštujem tu struku i dolazim iz nje, ali ne zovem ih na sastanke, jer kad ste u politici, onda se ponašate kao lider, ne činovnik, izjavio je.

Zamoljen da prokomentira prosvjed u Srbu, Milanović je bio oštar:

– Ružno, toga ranijih godina nije bilo. To huškanje je HDZ-ova, ali i Mostova prtljaga, budući da im to očito ne smeta. Te junačine su udarile na starce od 83 godine, to se danas dogodilo u Srbu.

Kako komentirate odnos sa Srbijom i otvaranje poglavlja 23 i 24 u njihovim pregovorima s EU?

– Mi se nećemo ponašati papački kao HDZ u pogledu Srbije, nećemo im blokirati pregovore s Europskom unijom iz zlobe. Oni će morati ispuniti svoje obveze, morat će promijeniti zakon. Možemo ulaziti u njihove etičke odgovornosti, ali oni jesu država. Odgovorni su za rat, za njega su odgovarali malo ili nikako, a mi njihove generale nismo optuživali, a mogli smo. No, zato ćemo mi s njima jasno riješiti i regulirati stvari bilateralnim ugovorom, a ne se ponašati bahato prema unutra, a papci prema van i manji od makova zrna prema inozemstvu kao HDZ. Mi, za razliku od HDZ-a, nismo bahati, nego čvrsti, rekao je.

Što mislite o Mostu?

– Konačno se vidi što je Most. Glas za Most je glas za HDZ – oni koji su u zabludi da glasaju za njih, glasat će za rušenje svih temelja koje smo gradili 4 godine.

Kažu da vaša Vlada nije voljela Zadar?

– Ako je neka vlada napravila puno za Zadar, naša je napravila. U kakvom je stanju HDZ-ov ministar ostavio bolnicu u Zadru, to je užas.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->