Naslovna » Hrvatska » Milijan Brkić: Ispričavam se građanima i članovima stranke zbog pogrešaka i propusta
brkić, m 1

Milijan Brkić: Ispričavam se građanima i članovima stranke zbog pogrešaka i propusta

Share Button

ZAMJENIK predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ispričao se putem Facebooka  hrvatskim građanima i članovima stranke zbog “određenih pogrešaka i propusta stranke”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

”Zahvaljujući hrabrosti, nesebičnosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja te zajedništvu hrvatskih građana, Hrvata iz BiH i hrvatskog iseljeništva, pod vodstvom prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana stvorena je, obranjena i oslobođena naša Republika Hrvatska. Pridružili smo se i zajednici europskih naroda i država s kojima dijelimo zajedničke vrijednosti slobode, sigurnosti, demokracije, odmaka od svih totalitarizama, poštivanja ljudskih prava, općeg napretka i solidarnosti.

HDZ je uvijek znao prepoznati i artikulirati nacionalne interese kada god je bio “uronjen” u svoj narod i kada god je osjećao bilo hrvatskih građana. Međutim, kad se vodstvo HDZ-a udalji od naroda i svoga mnogobrojnog članstva, događaju se određene pogreške i propusti – čemu smo svjedočili i u našoj nedavnoj prošlosti.

Zbog toga, kao zamjenik predsjednika HDZ-a, osjećam ljudsku i političku potrebu OSOBNO SE ISPRIČATI svim hrvatskim građanima te našim vrijednim članicama i članovima – bez obzira koliko sam mogao ili nisam mogao utjecati na neke odluke.

Polazeći od kritičkog odnosa prema vlastitim propustima, ali i od svojih nedvojbenih povijesnih uspjeha, naša je stranka sposobna i odlučna napraviti novi iskorak. Kao što sam već javno govorio, konsolidirani HDZ želi graditi, želi stvarati, a ne želi rušiti. Želimo vratiti povjerenje našim radom, našim programom, integritetom, kredibilitetom, autentičnošću, otvorenošću i zajedništvom.

Ključ povjerenja i snage HDZ-a su nepotrošeni i mladi, ali i dokazano stručni, vrijedni i nepotkupljivi ljudi koji žele služiti građanima, a ne njima vladati. U središtu moraju biti čovjek, radna mjesta, životni standard, proizvodnja hrane, reforme, gospodarski razvoj, stabilnost i sigurnost, obrazovanje, hrvatski jezik, kultura, zdravstvo, ravnopravnost žena i ljudska prava, nulta stopa tolerancije prema korupciji…

Takav HDZ otvoren je za sve izvanstranačke stručnjake koji nisu opterećeni podjelama i partikularnim interesima te za sve ljude koji su cijenjeni u svojim sredinama i koje sugrađani poštuju kao nositelje nacionalnih vrijednosti i identiteta.

Pokazat ćemo i dokazati, da u Hrvatskoj ima mjesta za sve sposobne i vrijedne ljude te da stranačka pripadnost ne smije bit uvjet za njihovu društvenu promociju. Naša prelijepa zemlja može i mora biti privlačno mjesto za život svih hrvatskih građana, ali i za povratak našeg iseljeništva. Zemlja u kojoj će svatko svojim poštenim radom moći osigurati dostojanstven život sebi i svojoj obitelji; iz koje mladi ne samo da neće odlaziti, nego u koju će se rado vratiti svi oni koji su zadnjih godina morali otići.

Čvrsto sam uvjeren da će HDZ nakon sutrašnjeg završetka unutarstranačkih izbora i s novim predsjednikom, jedinstven i osnažen, svojom vizijom, skromnošću, poniznošću, predanošću i vrijednim radom opet zadobiti povjerenje većine hrvatskih građana.

Političari moraju shvatiti da moraju i mogu biti isključivo u službi čovjeka i općeg dobra. Samo tako može se steći povjerenje naroda i krenuti uistinu novim smjerom – u BOLJU HRVATSKU!!!’’, napisao je Brkić.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->