Naslovna » Naslovna » Hasanbegović: Najmanje što je Hrvatska mogla učiniti za Barešića je podići mu spomenik
hasan, barešić

Hasanbegović: Najmanje što je Hrvatska mogla učiniti za Barešića je podići mu spomenik

Share Button

MINISTAR kulture Zlatko Hasanbegović sinoć je gostovao u Bujici kod Velimira Bujanca na Z1 televiziji i govorio o podizanju spomeniku Miri Barešiću u Dragama kraj Pakoštana.

“Na početku bih posebno pozdravio mladu gospođicu u studiju, cijelu obitelj Barešić, njegovu sestru, brata, suprugu, sina i ostale. Skromne i samozatajne ljude, koje sam imao čast upoznati i među ostalim, odazvati se na njihov poziv na podizanje spomenika Miri Barešiću – hrvatskom revolucionaru, branitelju i časniku – to je najmanje što su hrvatski narod i država mogli učiniti za njegovu žrtvu i život koji je dao za domovinu braneći je i stvarajući je 1991. godine.

Barešićev život je u biti metafora povijesti hrvatskog naroda u 20. stoljeću. On je tek jedan od tisuću onih koji su nosili baklju borbe za hrvatsku državnu neovisnost i slobodu, nasuprot Jugoslaviji i komunizmu”, komentirao je Hasanbegović životni put Mire Barešića.

Spomenik Miri Barešiću svečano je otkriven 31. srpnja, a podignut je na inicijativu Ante Barešića, koji je prikupio oko 150.000 kuna kako bi se financirali izrada i podizanje statue. Općina Pakoštane se pobrinula za zemljište te osigurala potrebnu dokumentaciju.

M. Marković/foto:Z1

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

glasnovic-pogreb-huda-jama

Glasnović na pogrebu žrtava iz Hude Jame: “Knin je oslobođen, Zagreb je još pod okupacijom”

Na mariborskom groblju Dobrava pokopani su posmrtni ostaci 778 dosad ekshumiranih žrtava iz rudnika Barbarin rov kod …

-->