Naslovna » Hrvatska » Ministar Ivan Vrdoljak: ‘Istina je, zvao sam šeficu Porezne zbog Željka Biloša i tvrtke OLT”
ivan vrdoljak, 660x330

Ministar Ivan Vrdoljak: ‘Istina je, zvao sam šeficu Porezne zbog Željka Biloša i tvrtke OLT”

Share Button

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak priznao je novinarima da je zvao Poreznu upravu u ime Željka Biloša i njegove tvrtke

Nakon što je Uskok optužio bivšu šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec da spriječila ovrhu nad osječkom tvrtkom OLT, vlasništvo Željka Biloša, jer je ta tvrtka dugovala 27 milijuna kuna, a u priču bio umiješan i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, prozvani ministar danas je priznao da je zbog tvrke OLT zvao Poreznu upravu.

“Zvao sam da pitam kakvo je stanje i možemo li što spasiti”, rekao je Vrdoljak i dodao da nije bilo riječi da se pokuša pomoći u neplaćanju poreza jer se svi porezi moraju platiti.

Vrdoljak je dodao da on kao ministar gospodarstva često zove razne institucije kako bi se spasila radna mjesta. Tako je rekao da je i zbog poreznog duga Borova zvao i raspitivao se što se može učiniti, a kako nikako drukčije nije bilo moguće zaustaviti ovrhu Porezne uprave, HEP je Borovu dao 10 milijuna kuna pozajmnice što je poslije vraćeno.

Vrdoljak je rekao da se raspituje i zbog raznih brodogradilišta, TLM-a, Imunološkog, ali ne da se izbjegne plaćanje poreza, već da se vidi kako se tim tvrtkama može pomoći u cilju spašavanja radnih mjesta.

“Svima mora biti jasno da se porez mora platiti”, kazao je Vrdoljak.

MP/Foto:Dnevnik.hr


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-huda-jama

Predsjednica Republike na pokopu u Mariboru: “Klanjam se svim žrtvama komunističkih zločina”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na mariborskom je groblju Dobrava odala počast žrtvama komunističkih zločina ekshumiranih …

-->