Naslovna » Naslovna » Ministar obrane Ante Kotromanović srednju školu je završio u 38. godini
Ante-Kotromanović-660,

Ministar obrane Ante Kotromanović srednju školu je završio u 38. godini

Share Button

MINISTAR obrane Ante Kotromanović u SDP se upisao s činom brigadira i trogodišnjom srednjom školom. Član Savjeta SDP-a postao je nakon što ga je svemoćni Ivo Sanader, unatoč nekim otvorenim protivljenjima, otkačio iz HDZ-a.

SDP-u se pridružio kao savjetnik za braniteljska pitanja, a 2007. i formalno učlanio u tu stranku, a iste godine na parlamentarnim izborima izabran je u Sabor gdje je imenovan predsjednikom Odbora za ratne veterane.

Kotromanović je u Sinju završio srednju školu za tkalca, otišao u rat i iz njega izišao s činom stožernog brigadira. Nakon rata kratko je vodio tvrtku za razminiranje “Zdrug”, prodavao keramičke pločice u  tvrtki “Urbaniko”, (o tome se još vuku neki sudski postupci) te pisao kolumne u Večernjem listu.

Kad je izabran za paralamentarca Kotromanoviću su prijatelji savjetovali da nastavi školovanje. No, fakultet nije mogao upisati jer nije imao završenu potrebnu srednju školu. Na brzinu je 2006. stekao uvjerenje o završenoj četverogodišnjoj Tekstilnoj školi. Ne znamo koliko je redovito pohađao nastavu u Sinju, ali jedno je sigurno – s 38 godina bio je najjači u razredu.

S diplomom četvrtog razreda Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića iz Sinja studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti upisao je 2007. Diplomirao je četiri godine kasnije.

Kad je diplomirao Kotromanović je prijatelje pozvao na feštu. Na upit kolega je li mu bilo teško završiti fakultet ministar je odgovorio: “Ne, da sam znao da ovako lako završio bih i srednju!”

M. Radev/foto:antenazadar.hr

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

antife-sarajevo

Antife otjerane iz Ljubuškog: “Vrijeđali su nas i psovali, još se tresem od straha!”

TAKOZVANE Antife  iz Vogošće kraj Sarajeva (ABNOAR) koji su u Stocu sudjelovali na obilježavanju 72. …

-->