Naslovna » Vijesti » Ministar Zlatko Hasanbegović: Iza harange na mene stoje ideološki komesari
hasan, frljić, spojka

Ministar Zlatko Hasanbegović: Iza harange na mene stoje ideološki komesari

Share Button

Ministar Zlatko Hasanbegović sutra će bez prisutnosti medija preuzeti Ministarstvo kulture. U vrući stolac još nije sjeo, a već je izložen velikoj haragi male, ali vrlo glasne skupne kulturnjaka i oporbenjaka.

”Iza cijele te harange stoje samozvani ideološki komesari, pseudokulturni arbitri koji sebe vide kao jedine koji mogu određivati što je dobro a što loše u hrvatskoj kulturi”, rekao je za Hrt Zlatko Hasanbegović, ministar kulture.

Prvi potez koji najavljuje bit će dubinska snimka stanja, a zatim analizom ustanoviti kriterije prema kojima je novac dosad trošen.

Jedan od najvećih kritičara novog ministra Oliver Frljić nema nimalo sumnji, kaže kako smo nakon stranke opasnih namjera, dobili i vladu opasnih namjera.

”Hasanbegović je nastavak onoga što su Karamarko i HDZ radili proteklo vrijeme, a fašizacija Hrvatske ulazi u jednu fazu u kojoj ima i formalni okvir, svi koji rade u kulturi trebali bi biti duboko zabrinuti što je ovaj čovjek na ovom mjestu”, kaže Frljić.

Sadašnje izdvajanje za kulturu najniže je u povijesti moderne hrvatske države, kaže pak Hasanbegović. Strateški mu je cilj u ovome mandatu povećati proračunska izdvajanja za kulturu na jedan posto, što kulturni djelatnici pozdravljaju. Sprema nekoliko kapitalnih projekata i investicija koje dosad nisu ostvarene.

Jedan od prvih je Hrvatski povijesni muzej i u tom će se smjeru, kaže, krenuti krupnim koracima.

M.P./Foto:hrt

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-ivana-maletic

ONA JE “PAMETNA”: Martina Dalić izgubila je okladu od Ivane Maletić i platila janjetinu

NIKO DALIĆ, suprug potpredsjednice Vlade Martine Dalić, član je uprave Ine. Martina Dalić “nije” u …

-->