Naslovna » Naslovna » Ministrica Pusić ismijava Šeksa i zabavlja novinare
vesna pusic, vladimir sesks, spojka

Ministrica Pusić ismijava Šeksa i zabavlja novinare

Share Button

”Krajnji rok za održavanje parlamentarnih izbora je 6. prosinca, a  Predsjednica Republike će štititi Ustav i raspisati izbore uvidi li da prolazi spomenuti ustavni rok”, rekao je Vladimir Šeks, savjetnik Predsjednice za ustavno pravna pitanja,

Uoči sjednice Vlade nekoliko ministara posprdno se očitovalo o Šeksovu mišljenju:

“Gospodin Šeks se šali iz pozicije savjetnika”, uz smijeh je novinarima rekla prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Istaknula je kako će se izbori održati kada to koalicijski partneri definitivno utvrde i dogovore se, a upitana hoće li izbori biti u ovoj ili početkom iduće godine odgovorila je: “Kada bude vrijeme – reći ćemo”.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako se u prošlosti često pokazalo da Šeks govori netočnosti, “tako da ne vidim zašto bi on bio referentna točka za izbore i rasprave što je rekao”.

Upitan vrši li Šeks, kao savjetnik predsjednice, pritisak da se izbori održe u ovoj godini, odgovorio je da on “traži i neki svoj medijski prostor i u biti kao savjetnik predsjednice traži svrhu svoga postajanja i svog savjetovanja u Uredu predsjednice”. “Tako da svako malo nešto ‘šibne van’”, poručio je Maras i ponovio kako je Šeks puno puta bio u krivu, pa ne vidi zašto ne bi bio i sada.

Istaknuo je kako je će o datumu izbora odlučiti predsjednici koalicijskih stranaka te kako on o tome ne može govoriti, dodavši da će izbori biti u ustavnom roku te da će predsjednici stranaka javno objaviti svoj dogovor.

Za ministra uprave Arsena Bauka izjava Vladimira Šeksa je “pravo malo remek djelo ustavno pravne misli u Hrvata”. Njegovo je mišljenje ocijenio suprotnim sa stavom Ustavnog suda iz prosinca 2010. “Ili gospodin Šeks nije pročitao to izvješće ili smatra ustavne suce neznalicama”, rekao je Bauk.

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

perkovic-loso-spojka-dok

Perković je 1991. tražio da se Domazet izbaci iz vojske: “Zatajio je atentat na Tuđmana!”

JOSIP PERKOVIĆ, ratni pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška i prvi obavještajac Hrvatske u vrijeme bombardiranja Banskih …

-->