Naslovna » Hrvatska » MOST protiv HDZ-a: Ostojić izabran za šefa Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost
images_cms-image-000034664[1]

MOST protiv HDZ-a: Ostojić izabran za šefa Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

Share Button

RANKO OSTOJIĆ izabran je predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.  Za Ostojića je glasovao je 81 zastupnik, pri čemu se oporbi priključio Most, a protiv su bili zastupnici Domoljubne koalicije.

Zašto je Most podržao Ostojića, iako su prije tjedan dana na Odboru za izbor i imenovanja dvoje zastupnika Mosta bili protiv, objasnio je predsjednik Kluba zastupnika Mosta Ivan Kovačić.

”Most nije htio i ne želi sudjelovati u igrokazima koje rade dvije velike stranke. Ovo je već treći tjedan u kojem pričamo o izvješćima za 2014., nismo došli ni do pola. Konstantno se razvlači priča na ideološke teme koje nažalost samo pale narod, a ne donose nam ništa bolje”, kazao je Kovačić.

Što se tiče  izbora Ostojića, u Mostu nisu presretni.

”Članovi Mosta nemaju visoko mišljenje o njemu nakon njegovih izjava tijekom ova protekla dva mjeseca koje nisu bile baš ni primjerene ni pristojne, tako da ga ne krasi onaj dio koji bi trebao krasiti socijaldemokrate, barem razumijevanje i tolerancija. A što se tiče demokratskoga prava da opozicija bira svoga predstavnika na mjesto tog odbora, Most apsolutno podržava demokratsku proceduru i podržat će kakav god bio izbor opozicije”, kazao je Kovačić.

Protiv Ostojića bio je Mostovac Miro Bulj.

”Most kao klub donio je zaključak da se glasa za prijedlog oporbe, međutim Ranko Ostojić nije najbolje rješenje za Most. Da ne ponavljamo sve njegove afere, 2004. Ranko Ostojić je isto bio sporan, nije riješio problem svastike koje bi moglo riješiti dijete u dva dana, a to je nanijelo veliku štetu nacionalnim interesima. Smatram da je to jedan od najlošijih poteza. Po meni on može utjecati na razne odluke u kojima je on sudjelovao kao minister dosadašnji ili u nekim drugim aferama koje se od prije spominju. Ja sam glasao po savjesti, a Most je takva politička opcija da ne moramo svi isto razmišljati i Most je suglasan s mojim stavom’, rekao je Bulj novinarima u Saboru.

Tuđman: Ostojić je nadizarati samoga sebe

Zbog čega je HDZ bio protiv Ostojića objasnio je dr. Miroslav Tuđman.

”Oporba je stavila stranačke interese ispred nacionalnih. Ostojić će morati predsjedavati nadzorom za ono u što je sam upetljan. Drugim riječima, znate i sami da već postoji prijava da se pratilo gospodina Petrova, a gospodin Ostojić je već unaprijed rekao da je to sve čisto i da toga nema”, rekao je Tuđman.

Mostovim glasanjem nije bio iznenađen Pero Ćorić iz HSP AS-a.

”Ovih dana sam sudjelujući u Vijeću vidio niz aktivnosti koje su me iznenadile. Već sam rekao da situacija gdje se mnogi pravimo većim katolikom od pape, dakle svaki naš prijedlog završava na višesatnim raspravama tako da me to nije ni danas iznenadilo”, rekao je Ćorić.

”Ona stara narodna kaže: vola se veže za rogove, političke stranke za potpisane sporazume, a čovjeka se veže za riječ. Dakle ja ne znam što je sve Most potpisao, što je dogovorio, mi imamo riječ ona je najvažnija’, kazao je Ćorić.

Ćoriću je brzo replicirao Mostovac Miro Bulj.

”Gospodu koja imaju 1 posto, ne bi ih komentirao, zamolio bi ih da rade konstruktivno, da se malo pripaze izjava o Mostu jer Most nije priljepak HDZ-a, kao što su oni. Mi smo u ovom slučaju u sporazumu s Domoljubnom koalicijom i na tome ćemo raditi.”

[RANKO OSTOJIĆ JE SRAMOTA SDP-A ALI POŠTUJEMO DEMOKRACIJU!]Ranko Ostojić je prava slika onoga u što je Zoran Milanović…

Posted by MOST nezavisnih lista on 12. veljače 2016

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

specijalci-klemm

Specijalci podržali Josipa Klemma za pregovore sa srpskim veteranima

UDRUGA  specijalne policije iz Domovinskog rata (USPDR) dala je u petak punu potporu svom predsjedniku Josipu …

-->