Naslovna » Naslovna » DOPING: Najbolja motkašica svijeta moli za pomilovanje ruskih atletičara
jelena isinbajeva

DOPING: Najbolja motkašica svijeta moli za pomilovanje ruskih atletičara

Share Button

NAKON što je međunarodna atletska federacija( IAAF) zbog učestalog dopinga isključila atletičare Ruske Federacije sa svih velikih natjecanja, pa i Olimpijskih igara u Riju iduće godine, svjetska rekorderka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva traži pomilovanje za ‘poštene ruske atletičare koji ne varaju’ te moli da im se dopusti nastup na velikim natjecanjima.

“Dragi prijatelji, kao nikada prije, pošteni sportaši i ja trebamo vašu pomoć. Da, problem s dopingom postoji, i to ne samo u našoj zemlji, nego u cijelom sportskom svijetu. Dakako, to treba riješiti, ali ne takvim teškim i nepoštenim metodama kao isključenjem naše atletske federacije iz IAAF-a.jelena isinbajeva

Isinbajeva misli kako je ‘nepošteno kriviti sve sportaše zbog uzimanja zabranjenih sredstava. Sportaši i treneri koji su prekršili pravila moraju preuzeti odgovornost za sebe. Iskreni sportaši, uključujući i mene, koji nisu uključeni u ovaj skandal, ne mogu sudjelovati u međunarodnim natjecanjima radi neodgovornog ponašanja naših kolega. Je li to pošteno? Svi znate da ću 2016. završiti karijeru i želim da to bude blistavo’.

Kaže i da je baš zato pokrenula hashtag #IsinbaevaRIO2016, gdje svi mogu podržati poštene sportaše kako bi i dalje mogli nastupati, posebno na Olimpijskim igrama u Riju.

M.R. Foto: AP

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

goran-maric-andre-jplenkovic

PREOKRET: Goran Marić ostaje u Vladi! Dobit će Ministarstvo državne imovine

GORAN MARIĆ ostaje u Vladi, potvrđeno je službeno iz Banskih dvora. U Vladi tvrde da nije …

-->