Naslovna » Hrvatska » Nakon što ga je HDZ ipak ostavio, Pero Ćorić udario po Plenkoviću
pero ćorić, domovinska koalicija

Nakon što ga je HDZ ipak ostavio, Pero Ćorić udario po Plenkoviću

Share Button

PREDSJEDNIK HSP AS Ivan Tepeš izjavio je u petak na službenom početku izborne kampanje Domovinske koalicije da će predsjednik SDP-a Zoran Milanović početi pjevati Thompsonove pjesme, uz pozdrav ‘za dom spremni’ kako bi pridobio glasove desnice.

“Očekujem da Milanović uskoro zapjeva Thompsonove Čavoglave i vrlo glasno kaže ‘za dom spremni’, jer očito bi uradio sve u predizbornoj kampanji, i pokušava sve da bi dobio glasove desnice, a što je velika obmana u hrvatskom društvu”, rekao je Tepeš.

Domovinska koalicija, koju uz HSP AS čine stranke DESNO, USP, HKDU dr. Marko Veselica i HDS, kampanju je započela predstavljanjem izbornih lista na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana.

Tepeš smatra da je njihova koalicija koja je sastavljena od stranaka, Udruga i istaknutih pojedinaca pravaško-demokršćansko-domoljubnog svjetonazora, jedini pravi izbor.

Hrvatski olimpijski pobjednici su prema njegovim riječima učinili više od većine političara, te im treba osigurati dobru budućnost u Hrvatskoj.

Nositelj u I. izbornoj jedinici Pero Ćorić  kazao je kao se članovi njihove koalicije nikada nisu prodali i da su jedini koji se, za razliku od ostalih političara, neće prodati.

“Svi su oni ‘kumrovačka škola’ i Darinko Kosor i Zoran Milanović i Andrej Plenković, kao i ostali”, kazao je Ćorić.

Dodao je kako su mjesto za konferencije odabrali Trg dr. Franje Tuđmana zbog simbolike kako bi ukazali na degradaciju ne samo utemeljitelja nezavisne i samostalne hrvatske države, nego i na činjenicu kako je Domovinska koalicija jedina politička opcija koja svoj nastup temelji na tri politička stupa i njihovim programima, Anti Starčeviću, Stjepanu Radiću i Franji Tuđmanu.

Predsjednik stranke DESNO Anto Đapić je rekao kako je njihova koalicija, a zbog dosadašnjeg ponašanja vladajućih uključujući i HDZ, postala nužna potreba hrvatske politike jer se u Hrvatskom saboru mora čuti hrvatska riječ.

“Ova jedina ploča koja pokazuje da je tu Park Franje Tuđmana još je i prljava, to pokazuje koliko se HDZ koji se oslanja na Tuđmanov nauk, njega odrekao. To je prevara protiv koje se mi borimo. Oni Tuđmanovim imenom žele privući veliki broj birača, a mi se protiv takve obmane borimo”, dodao je.

Glasnogovornik koalicije Miroslav Rožić, koji je predstavio nositelje izbornih lista u svim izbornim jedinicama, rekao je da njihovi kandidati imaju vrline koje su su spoj mladosti, sposobnosti mudrosti, iskustva i plemenitosti.

Hina/Foto:FaH

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

antife-sarajevo

Antife otjerane iz Ljubuškog: “Vrijeđali su nas i psovali, još se tresem od straha!”

TAKOZVANE Antife  iz Vogošće kraj Sarajeva (ABNOAR) koji su u Stocu sudjelovali na obilježavanju 72. …

-->