HSP: ‘Narod koji ima budale kao što je srpski zastupnik Buha, svatko može poraziti!’

prosinac 31, 2014 maxportal
Share Button

Službena Hrvatska mora tražiti ukidanje samozvanog ureda  tzv. „vlade republike srpske krajine“ u Beogradu“Što bi se dogodilo kada bi recimo Petainova Vlada imala svoj ured u poslijeratnoj Njemačkoj? Mogli bi samo pretpostaviti kakvi bi bili odnosi između Francuske i Njemačke, odnosno da li bi uopće postojali diplomatski odnosi između ovih dviju danas najmoćnijih država Europe”, piše u priopćenju Hrvatska stranka prava, reagirajući na sjednicu tzv. „vlade republike srpske krajine“ održane prije dva dana u Beogradu.

U medijskom prostoru u Republike Hravatske gledamo nekakve sjednice, nekakve takozvane skupštine takozvane „republike srpske krajine“ u izbjeglištu u Beogradu.

S te takozvane sjednice  (bivši zastupnik Šešeljeve radikalne stranke) samozvani predsjednik tzv, „vlade republike srpske krajine“ ponovno zvecka oružjem prema Hrvatskoj i donosi nekakve deklaracije čiji sadržaj nije ni normalan ni dobronamjeran.20130211165007_179538[1]

Terminologija koja se koristi je monstruozna i prilagođena je 19. stoljeću. Dodatno ćemo spomenuti i opasno svojatanje hrvatskih velikana Ivana Gundulića, Marina Držića, Ive Vojnovića, Ruđera Boškovića (….) koje se dogodilo na toj fantomskoj sjednici.

Hrvatska i Srbija imaju uspostavljene diplomatske odnose, Srbija je kandidatkinja za članicu Europske unije, kandidatkinja koja na svojem teritoriju dopušta držanje Ureda nekakve tzv. vlade i nekakve skupštine, nekakve krajine.

U normalnim odnosima između bilo kojih dviju država u svijetu takvo ponašanje nije dopustivo i zato Hrvatska stranka prava traži od institucija Republike Hrvatske, prije svega predsjednika Ive Josipovića, predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića da pokrenu diplomatske mehanizme i traže od Republike Srbije zatvaranje fanomskog ureda tzv. „vlade“, tzv. „republike srpske krajine“.

Nedopustivo je da jedna zemlja koja ima želju postati članicom EU na svom teritoriju ima ljude koji negiraju postojanje druge države i pri tome zveckaju oružjem tražeći rušenje jedne samostalne države.

Ovo je jedan od temeljnih uvjeta koje Republika Hrvatska mora postaviti Srbiji kao uvjet za davanje pozitivnog mišljenja na poglavlje broj 23 u pregovorima Srbije oko ulaska u EU.

Buha na “svečanoj godišnjoj sjednici narodne skupštine republike srpske krajine”, nabrajajući znamenite Srbe (Gundulić, Držić, Vojnović, Bošković …) iz knjige koju je tiskala fantomska “Matica srpska iz Dubrovnika” kaže da “narod koji ima takve veličine ne može biti poražen”. Mi bi dodali da narod koji takve budale kao što je Buha, svatko može poraziti.

 Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button