Mirko Filipović pobjesnio zbog računa: ‘Gazda je zaslužio volej u guzicu da ga pamti cijeli život’!

svibanj 18, 2015 maxportal
Share Button

MIRKO FILIPOVIĆ je na svom Facebook profilu opisao svečani ručak s kumovima u restoranu Vrške u Vukovaru. Preciznije, ručak s kumovima nakon krizme trebao je biti svečani. Evo kako je Cro Cop opisao ručak ne terasi poznatog vukovarskog restorana:



“Danas sam imao zadovoljstvo i čast biti krizmani kum mojoj kumici Loreni u Vukovaru. Prekrasan dan, divna atmosfera u crkvi, baš posebno nešto. Mislio sam da mi ništa ne može pokvariti dan i raspoloženje ali ne lezi vraže.

Nakon svečane mise uputili smo se u restoran Vrške. Nas 17, 9 djece i 8 odraslih smjestili smo se na terasi gdje je moja kuma Sandra, kao majka slavljenice, rezervirala stol. I tako sjeli mi, konobari prvo donijeli toplu colu i to u bocama od dvije litre, što nije po zakonu. Ne možeš točiti sokove iz boca od dvije litre, ali ajde baš me briga. Nakon toga stižu oni ‘skupi’ sokovi TO od litre. Naravno, frižidera vidjeli nisu”, započeo je svoju priču Filipović.

Mlada janjetina imala 90 kila kad je išla pod nož

Nakon toga na stol je stiglo jelo.

“I stiže teleća ragu juha ili bolje mrkvina ragu juha jer je bilo 5 deka mesa i kilo mrkve po zdjeli.  I stigle 4 zdjele juhe, a nakon toga i 4 ovalčića s teletinom i ”mladom janjetinom”, koja, po mojoj procjeni, nije bila ispod 90 kila kad je išla pod nož. Probao sam zagrist komad, ali sam odustao.SARAN[1]

Teletina još kako tako mogla proći, a pomfrit je ispečen u ulju koje se koristilo čini mi se i prošle godine kad su krizme bile. Zagrizeš ga, a ono puca kao da je stakleno. Naravno da ga nitko nije jeo. Stiže i salata, naravno u par zdjelica, pa nek’ svatko sebi uzme malo. Ja to naravno ne konzumiram pa ni ne obraćam pažnju.

Nakon svega njih 4 (četvero) naruči si kavu. I ja naravno odem do gazde da platim, pao je i mali fotosesion kad stiže račun. Dok sam išao prema blagajni kontam koliko bi te splačine mogle koštati, kola u rinfuzi, 4 ili 5 boca i par onih žnj sokova u pakovanju od litre koje košta 6-7 kuna, boca mineralne i litra nekog  ‘skupog’vina . Mislim si ne može to ni 1000 kuna koštati, al izvadim 1500 kad mi veli konobar 2360!!

Slušam i ne vjerujem .platim al’ račun mi nitko ne daje. Čekam, svi nekud odoše, odem ja za stol kad evo ga konobar. Rekoh, sine daj mi račun, da imam za uspomenu.

Klošarluk kakav nisam doživio

Donese mi račun al’ gazda nestade. Otvorim račun jer me živo zanimalo šta to košta toliko, od hrane za k… do toplih sokova u rinfuzi.

Gledam račun i ne vjerujem.  Naplatili su 17!!!! kava (naručene i donesene 4) 17!!! juha posluženih u par zdjela, 17!!!!!! salata, a niti sam je ja jeo niti sam ikada u životu bilo koju salatu probao kao ni pola klinaca što ju nije jelo. Uglavnom klošarluk kakav nisam doživio.

Išao sam po restoranima od Tokija, Sydneya, New Yorka, Las Vegasa, Los Angelesa i da ne nabrajam sad sve, i nikada takav klošarluk i bezobrazluk doživio nisam. I onda mi u mom rodnom kraju prodaju klošarske štoseve”, razočaran je Cro Cop

Filipović naglašava da uopće nije problem u visini računa ngo u ponašanju vlasnika i konobara:

“Nisam htio cirkus raditi zbog svoje kumice i ostalih gostiju, ali gazda je zaslužio volej u guzicu da ga pamti cijeli život, a meni bi se uljepšao dan.”

Filipović na kaju dodaje i ovo: „Ako neko od vas poželi iskusiti čari dotičnog restorana rezervacije se primaju na: www.kokosariisitniprevaranti.vu.



Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button