Srpske tajne službe: ‘Napad na Vučića organizirao je bliski suradnik Bakira Izetbegovića!’

srpanj 14, 2015 maxportal
Share Button

RPSKE obavještajne službe za glavnog organizatora napada na premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici proglasile su izvjesnog Asima S., visokog dužnosnika vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije, piše beogradski Blic.Prema informacijama srpskih obavještajaca, Asim S. je suradnik bošnjačkog lidera Bakira Izetbegovića, a za potrebu incidenta u Srebrenici organizirao je skupinu kriminalaca bliskih Naseru Oriću, nekadašnjem zapovjedniku obrane Srebrenice, kojega Beograd traži zbog navodnih ratnih zločina nad Srbima.vucic-srebrenica-transparent[1]

Srpski obavještajci navode da imaju i fotografije iz Srebrenice koje pokazuju da je Asim S. izravno sudjelovao u napadu na premijera Vučića. Na jednoj od njih se navodno čak vidi kad baca kamen na Vučićevu delegaciju.

Blic  piše da je Asim S. u SDA zadužen za “povjerljive poslove”, odnosno veze sa sarajevskim podzemljem.
U SDA nisu komentirali optužbe iz Beograda.

Bakir Izetbegović je nekoliko sati nakon incidenta u Srebrenici izjavio da se osjeća osramoćenim zbog tog nemilog događaja, ispričao se Vučiću, no dan kasnije se žalio kakou mu Vučić ne odgovara na SMS poruke i telefonske pozive.

D. L. /foto:mondo.rsKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button