Svjedok protiv Perkovića uplašen za vlastitu sigurnost: “Neću se odazvati hrvatskom sudu”!

svibanj 3, 2015 maxportal
Share Button

PETAR PENAVA svjedok na münchenskom procesu protiv udbinih čelnika Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, koji je na nedavnom ročistu u Münchenu odvjetniku Anti Nobilu poručio kako je ponosan što je nosio Đurekovićev lijes i u Stuttgartu zapalio jugoslavenske zastave, kaže da ponovno strahuje za vlastitu sigurnost.

– Opet mi se prijeti sa ciljem da me zastraše. Nakon što sam nedavno svjedočio protiv Perkovića pred Višim zemaljskim sudom u Münchenu o tome kako  me dolazio likvidirati u Stuttgart i kako su me on i njegovi udbaški suradnici napadali  i likvidirali Đurekovića, kao i druge hrvatske emigrante u Njemačkoj.

Ovih dana dobio sam iz Hrvatske poziv za sud gdje me  lažno optužuju za prijetnje novinaru Domagoju Margetiću. Već su me zbog toga teretili 2011. godine, a sada eto nakon pune četri godine zbog toga su mi Perkovićevi ljudi namjestili novo suđenje 22. svibnja u Općinskom sudu u Zagrebu. Izražavam svoju sumnju da je cijeli proces sada opet pokrenut nakon mojega svjedočenja u Munchenu, gdje me je Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo u želji da me  diskreditira ispred suda, prozvao zbog fizičkih prijetnji novinaru Domagoju Margetiću, iako sam još prije odbio sve te optužbe.perković-nobilo312-640x330[1]

Očito sa otvaranjem ovakvog novog procesa protiv mene određeni  krugovi  u Hrvatskoj me žele zaplašiti da više ne svjedočim protiv Perkovića, Mustača i drugih udbaša, koji su u Njemačkoj i širom svijeta ubijali naše domoljube.

Nedavno sam izjavio da se kao svjedok protiv Perkovića u Hrvatskoj  ne osjećam siguran, pa da zato sada i dolje ne idem, a vidjeli smo ovih dana kako se naše vlasti i policija odnose prema obitelji Ivana Krmpotića, kojemu su u Hrvatskoj prijetili i kojemu je  život bio u opasnosti, tako da je bio prisiljen potražiti zajedno sa suprugom njemačku zaštitu. Poučen takvim iskustvom ne želim se odazvati pozivu hrvatskog suda  jer se u Hrvatskoj jednostavno ne osjećam sigurnim. Nisam siguran da me ne bi likvidirali.

Sve skupa ovo mi smrdi i s ovakvom situacijom upoznat ću njemačke istražitelje, državnog odvjetnika i Manfreda Daustera, glavnog suca u procesu protiv Perkovića kaže nam Penava, te dodaje kako ovo nije prvi put da ga pritišću Perkovićevi obavještajci.

–  Kada sam prije tri godine u “Slobodnoj Dalmaciji” izjavio  kako ću svojim svjedočenjem protiv Perkovića u Njemačkoj pridonijeti da ga se zbog njegovih nedjela konačno smjesti iza rešetaka optužili su me da sam u kninskoj vojarni postavio požar, onda da sam hrvatskom veleposlanstvu u Berlinu poslao prijetnju bombom uoči Josipovićeve posjete, a zatim su Državnom odvjetništvu u Hrvatskoj naredili moj progon.

Proglašavali su me i nikakvim emigrantom, prijetili mi raznim diskreditacijama. Na sve to Nijemci su mi dali zaštitu i na udbaške prijetnje iz Hrvatske samo odmahnuli rukom. Sada se pokazalo da udbaški lobiji još uvijek drmaju našim sudstvom i državom, da izmišljaju pokretanje procesa protiv mene iz osvete. Ne plašim se svjedočiti protiv Perkovića, a i upozoriti na neke druge koji su  u ime Udbe ubijali po Njemačkoj,  kažePenava, koji će za koji dan dati još jedno svoje svjedočanstvo u vezi Perkovića, jer ga sudac Manfred Dauster još želi čuti  glede Đurekovićeve likvidacije.

Z. Paškov/Foto ZP/hrt
Komentari
Share Button