Naslovna » Vijesti » NESLUŽBENO SE DOZNAJE: Policijska akademija ponovno ukinula Brkićevu diplomu
milijan brkić

NESLUŽBENO SE DOZNAJE: Policijska akademija ponovno ukinula Brkićevu diplomu

Share Button

VISOKA policija škola u petak je donijela odluku o diplomi zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koja neće biti službeno objavljena prije nego što bude dostavljena Brkiću, a neslužbeno se doznaje da je odluka identična već ranije donesenoj koju je zbog proceduralne pogreške ukinuo Upravni sud.

Protiv Brkića je pokrenut postupak kako bi mu se ukinulo zvanje diplomirani kriminalist.

Neslužbeno se doznaje da je odluka ista kao i prethodna, kojom je poništen Brkićev diplomski rad. Tu je odluku u srpnju prošle godine zbog proceduralne pogreške poništio Upravni sud. Sutkinja Tamara Bogdanović tada je pojasnila da je odluka ukinuta jer ju je u ime Visoke policijske škole donio dekan, a ne stručno vijeće koje je to trebalo učiniti po poslovniku.

Prema ranijem nalazu revizije veći dio Brkićeva diplomskog rada pod naslovom ‘Organizacijske razine MUP-a RH’ iz 2011. prepisan je iz rada policijskog načelnika Stanka Tomića iz 2009. Odluka Visoke policijske škole o poništenju diplomskog rada objavljena je u Narodnim novinama 27. ožujka prošle godine, a dva dana kasnije tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je da mu je Brkić ponudio ostavku.

Karamarko je tada kazao da će vodstvo HDZ-a pričekati odluku Upravnog suda. U HDZ-u u petak nisu željeli ništa komentirati u vezi odluke o Brkićevoj diplomi. Novinare su upućivali na njegova odvjetnika Ivu Farčića. Farčić je ranije je kazao kako nema razloga za pokretanje postupka protiv Brkića.

“Odluka će se gospodinu Brkiću dostaviti poštom, a zasad nemam informaciju kada će to biti. Vjerojatno ćete vi saznati prije mene”, kazao je odvjetnik Ivo Farčić.

MP/Foto:pxll

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

huda jama, nalovna

Hoće li Predsjednica nazočiti pogrebu: Žrtve Hude jame u četvrtak će biti pokopane u Mariboru!

GOTOVO 800 žrtava Hude jame, jednog od najokrutnijih stratišta nakon Drugog svjetskog rata u Sloveniji, …

-->