Naslovna » Uncategorized » NOVA BITKA ZA VUKOVAR Sabo uz pomoć Srba ili Penava uz podršku Glavaševaca
cbbc2c0378a535d1e31c99807a1e1e48[1]

NOVA BITKA ZA VUKOVAR Sabo uz pomoć Srba ili Penava uz podršku Glavaševaca

Share Button

Jutros u 7 sati na vukovarskih biralištima započela je “bitka za Vukovar”, tj. bitka za gradonačelnika kojeg Vukovarci nakon godinu dana biraju na prijevremenim izborima.

U drugome krugu suočavaju se HDZ-ovac Ivan Penava (kandidat koalicije šest stranaka) i dosadašnji gradonačelnik, SDP-ov Željko Sabo, koji je na izbore izišao kao neovisni kandidat

U prvome krugu održanom prije dva tjedna, Penava je osvojio oko 47 posto, a Sabo oko 36 posto glasova birača. Njih su dvojica dobila najviše glasova među šest kandidata, koliko ih je krenulo u utrku za gradonačelnika.

Prijevremeni izbori održavaju se zbog neizglasavanja Gradskoga proračuna za ovu godinu.

Podsjetimo, Penava i Sabo i lani su bili protukandidati na izborima za gradonačelnika – tada je izabran Željko Sabo, a ove je godine pobjeda u prvome krugu Ivanu Penavi izmaknula za manje od tri stotine glasova.

Izbori u Vukovaru poznati su po jednom fenomenu. Naime, na svakim dosadašnjim izborima u Vukovaru, veliki bbroj Srba iz Srbije koji još uvijek imaju hrvatske dokumente organizirano dolazi na vukovarska birališta kako bi glasovali za srpske kandidate. U drugom krugu izbora  procjenjuje se da će svoj glas dati Sabi.

Sabo, iako član SDP-a, na izbore izlazi samostalno ne želeći opterećivati stranku nakon što je protiv njega na Županijskom sudu u Osijeku počelo suđenje za pokušaj podmićivanja dvoje HDZ-ovih vijećnika u vukovarskom Gradskom vijeću.

Prema podacima Ureda državne uprave u Vukovaru, u popisu birača grada Vukovara nalazi se 27.148 birača koji će danas moći glasovati na 32 glasačka mjesta.

(maxportal)


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

mandzukic-perisic-kramaric

Što je Kramarić poručio Mandžukiću nakon što mu je Mandžo “ukrao” gol

Andrej Kramarić bio je nesuđeni strijelac. I HRT-ov Drago Ćosić na prvu je rekao da …

-->