Naslovna » Uncategorized » NOVA SEZONA TERORA: Zašto su na meti New York, Brussels i Pariz a ne i Berlin
terorizam-new-york

NOVA SEZONA TERORA: Zašto su na meti New York, Brussels i Pariz a ne i Berlin

Share Button

PIŠE: Goran Raguž

NEDVOJBENO stojimo pred novim valom nasilja na Zapadu. Nedvojbeni su mu i uzroci. Pored već tradicionalne neodlučnosti i političke neučinkovitosti USA, EU, počevši od raspada Jugoslavije, svakako razlog broj jedan je loša imigraciona politika ili bolje rečeno, nedostatak ikakve, te posvemašnja paraliza brusselskih institucija na bilo kojoj razini osim one za zadovoljavanje svojih birokratskih potreba.

Zadnja dešavanja u USA, siguran su znak krvave jeseni. Sve se opet posložilo za novi osvetnički val jedinom stvarnom cilju svakog terora. Za opasku, uprkos krvavom ophođenju prema svojim muslimanima, niti jednoj znanoj grupi ili kakvoj filijali Al – Quaide, ne pada na pamet da ošine po Kini radi Ujgura ili Burmi radi Rohindža.

U Burmi nema kamera

Tamo nema tv kamera, javnosti, a i CNN navrati rijetko. Dakle, neka se spreme veliki gradovi kao New York jučer ili svi drugi na bojišnici Amaterdam – Antwerpen – Brussels – Paris, pa sve do Marseillea, Barcelone ili Madrida.

O Berlinu i drugim njemačkim gradovima, mislim da su bitno manje izloženi od ovih prije spomenutih, ne samo radi države i njenih organa, usput jednako jadnih kao i u ostatku EU, već prvenstveno radi nepraktičnosti za terorističke grupe da mokre u vlastito pojilo.

Greška kancelarke Merkel koja je u želji da se malo dodvori EU lijevoj javnosti nakon pravilno tvrdog stava oko Grčke omekšavanjem oko migranata, tek će biti okrutno naplaćena.

Nedavno slučajno hapšenje grupe Srba, Bošnjaka i Arapa u autu nakrcanom oružjem i eksplozivom, samo mi govori da je to vrh ledene sante. Tisuće migranata koje je vlada Zorana Milanovića bez ikakve kontrole, masivno kršeći i EU i vlastite zakone, propustila dalje na Zapad, tempirana su bomba koja neće dugo čekati da pukne. Dio migranata koji je došao s namjerom izazivanja rata, već se za proteklu godinu aklimatizirao, adoptirao i pripremio za akciju.

Ne dvojimo da će idući val terora biti dignut na daleko veću razinu i da će izazvati daleko gore posljedice. Koje će za odgovor imati samo jačanje fašizma, no to i otkriva starog neprijatelja koji iskusno poteže žice u očajnoj namjeri da ostane na vlasti i osigura njen materijalni opstanak.

Rusija i Vladimir Putin

Ne postoji teroristička grupa u arapskom i muslimanskom svijetu koja u libijskim centrima za obuku nije imala svoje KGB instruktore, plus Irce Provose ili ljevičarsku terorističku bagru od Njemačke, Italije ili Belgije čiji preživjeli banditi danas sjede po parlamentima ili poput ubojice Negrija pišu peticije za smjenu dr. Hasanbegovića.

Migrantski val nije počeo nakon Tsiprasovog povratka praznih ruku iz Moskve, traje on od potpunog raspada postkolonijalne Afrike nesposobne da stvori funkcionalnu državu, no tada dobija masivan zamah. Tu nema ništa slučajno. P.puk KGB ea je u neorganiziranim vladama EU i najgorem poslijeratnom predsjedniku USA, vidio šansu vraćanja na scenu, dolaska do bitno jeftinijih crpilišta energije nego u Sibiru, stvaranja plinskog kartela zajedno s Iranom, Omanom, Bahreinom i izvođačima radova poput MOL a, te sličnih tvrtki i banaka širom Zapada.

Destabiliziranje EU ili USA migrantskim terorom, treba ostaviti samo jednu opciju, a ona je dolazak krajnje ljevice i desnice na vlast, svođenje liberalne demokracije na model oligarhijske tipa Rusije ili Madžarske, te uskoro i Poljske, tipuse tipa Tsiprasa, španjolskih komunista, Le Penove, Wildersa ili Trumpa u WH i sve će biti ok. Malo dokrajanje granica i nastavak plaćanja plina 400 – 500 USD Gazpromu za 1.000 mč umjesto oko 150 max, a nafte nazad na 100 USD barel umjesto 25 – 30 koliko mu je stvarna cijena.

Sve drugo je prodaja magle. Novodolazeći teror ima samo jednu funkciju a ona se vidi iz svemira, bacanje Zapada i liberalnih demokracija na koljena.

Foto:Reuters

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

plenkovic-zinic-maric

PLENKOVIĆ: Smirimo tenzije oko Siska! PETROV: Dalić se mora izuzeti od odlučivanja o INA-i

Samo nekoliko sati nakon što je najavio gašenje Rafinerije Sisak, ministar zaštite okoliša i energetike Slaven …

-->