Naslovna » Hrvatska » Oštra poruke Stožera Milanoviću: Nastavite li, u Vukovar opet niste dobrodošli
stozer-zahtjevi[1]

Oštra poruke Stožera Milanoviću: Nastavite li, u Vukovar opet niste dobrodošli

Share Button

Na dan obilježavanja 23. godišnjice formiranja 204. vukovarske brigade članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara vladajućima su uputili oštre poruke. Traže trenutačni prekid protuustavne i protuzakonite primjene ćirilične agresije na Vukovar.

Traže da se poduzmu svi politički, pravni i diplomatski koraci za trenutačno oslobađanje hrvatskog branitelja Veljka Marića, koji je u zatvoru u Srbiji. Traže da se spriječi apsurdna srbijanska primjena univerzalne jurisdikcije nad državljanima Hrvatske.

– Ako se vlasti i mjerodavne institucije ogluše na njihove zahtjeve, neće biti dobrodošli u Vukovar i na braniteljske događaje, a poglavito u Kolonu sjećanja 18. studenoga -, ponovio je predsjednik stožera Tomislav Josić već prije izrečena upozorenja vladajućima.

Iz Stožera navode da će preko 400 braniteljsko-stradalničkih udruga podržati zahtjeve i prosvjed Saveza udruga branitelja radnika RH na Markovom trgu u Zagrebu.

Nakon polaganja vijenaca na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u povodu obilježavanja 23. godišnjice 204. vukovarske brigade, u cijelom su gradu skinute dvojezične ploče.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

zlatko-hasanbegovic-i-andrej-plenkovic-800x400

HASANBEGOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE ODBIO PLENKOVIĆA

BIVŠI ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je ponudu Predsjedništva HDZ-a da postane predsjednik saborskog Odbora …

-->