Naslovna » Naslovna » Ovom Slavoncu prijeti 5.000 kuna kazne zbog ljubavnog bećarca, prijavila ga policajka
čolaković, valpovo, bećarac

Ovom Slavoncu prijeti 5.000 kuna kazne zbog ljubavnog bećarca, prijavila ga policajka

Share Button

Pjevanje bećarca na manifestaciji Ljeto Valpovačko u lipnju ove godine moglo bi 24-godišnjeg Slavonca Branimira Čolakovića stajati čak 5000 kuna. Čolaković, koji je član HKUD-a Valpovo 1905., dobio je prekršajnu prijavu, a sumnjiči ga se da je počinio prekršaj sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova, piše Glas Slavonije.

Prijavila ga je djelatnica policije koja je osiguravala skup, a prijavu je ”zaradio” spornim stihom bećarca ”Mala moja, ti u plavoj bluzi….

– Kao i uvijek, zajedno s članovima HKUD-a Valpovo 1905. kretao sam se u povorci folklornih skupina, šokačkih zaprega i jahača na Ljetu valpovačkom. Tradicionalno, u povorci su se pjevali bećarci, a ja sam zapjevao:”Mala moja, ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi…

Što je u pjesmi, to se pjevati smije, lud bi bio tko bi zamjerio – rekao je Čolaković i dodao da ga je u bećarcu pratio ostatak HKUD-a.čolaković, valpovo

Kada mu je na kućnu adresu stigla prijava šokirao se, a kaže, ni na kraju pameti mu nije bilo da će riječi bećarca nekoga povrijediti. Ističe kako je njegov slučaj optužnog prijedloga možda i jedini takav jer se bećarci pjevaju od pamtivijeka te da nikada nije čuo da su riječi nekoga naljutile.

Podsjetio je i da je UNESCO-ov Odbor za očuvanje nematerijalne kulturne baštine slavonski bećarac 2011. godine uvrstio na popis.

– Sve skupa sam odlučio podijeliti s javnošću stoga što ne želim da se ikada ikomu takvo što dogodi te da to bude prvi i zadnji slučaj jer mislim da ovo nema smisla – zaključuje 24-godišnji Čolaković koji iščekuje ishod sudskog postupka.

MP/Glas Slavonije


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

bermudski-trokut

Znanstvenici tvrde da su konačno riješili tajnu Bermudskog trokuta

  MORSKI trokut između Bermuda, Floride i otoka Portorika u Atlantskom oceanu površine oko 1.140 …

-->