Naslovna » Naslovna » PAPA FRANJO SLAVI: Njegov klub San Lorenzo postao prvak Južne Amerike
sanlorenzo_com_br[1]

PAPA FRANJO SLAVI: Njegov klub San Lorenzo postao prvak Južne Amerike

Share Button

Nakon četiri godine vladavine brazilskih klubova, naslov pobjednika Cope Libertadores završio je u Argentini, u vitrini San Lorenza de Alagro, kluba koji je odnedavno vrlo popularan jer za njega navija papa Franjo.

San Lorenzo je poslije 1:1 u prvoj utakmici u uzvratu slavio 1:0 protiv paragvajskog Nacionala, a jedini je pogodak na susretu postigao Nestor Ortigoza iz penala, u 36. minuti.

“Igrali smo loše u prvom dijelu. Bili smo napeti, nervozni, pod pritiskom velikih očekivanja. Srećom, pobijedili smo”, prokomentirao je trener San Lorenza Edgardo Bauza.san lorezno

San Lorenzo je tako osigurao i nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu u prosincu. Posljednji argentinski osvajač Cope Libertadores bio je Estudiantes 2009. godine, a Paragvaj već drugu sezonu zaredom ima finalista – prošle je godine Olimpia poražena od Atletico Mineira.

Legendarnom klubu iz Buenos Airesa (koji je trofej proslavio pred 45 tisuća navijača),  ovo je prva pobjeda u “Južnoameričkoj Ligi prvaka” u 106 godina klupske povijesti.

 San Lorenzo sada čeka nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu u Maroku, gdje će se za trofej boriti s Realom i prvacima ostalih kontinenta.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

tenk-gori

VIDEO: Rusi se hvala da je Islamska država njihovom raketom uništila američki tenk Abrams

Protutenkovski projektil ruske proizvodnje kompletno je uništio irački tenk Abrams, američke proizvodnje, koji je sudjelovao …

-->