Naslovna » Naslovna » Pavković: Stanković napada branitelje umjesto da se obruši na Milanku Opačić
aco

Pavković: Stanković napada branitelje umjesto da se obruši na Milanku Opačić

Share Button

Foto: Screenshot

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata’ 91 žestoko je kritizirao Stankovićevu emisiju Nedjeljom u 2. Tvrdi da je HRT iskoristio tragediju jedne obitelji kako bi se obrušio na branitelje u Savskoj.

Priča obitelji Cvetković iz Siska potresla je Hrvatsku. Tihomir Cvetković je otac teško bolesnog Hrvoja, ima nezaposlenu kći i bolesnu suprugu. U emisiji je postavio pitanje pravednosti iznosa koji se dodjeljuju ratnim vojnim invalidima i njegovom sinu.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91,  kritizira Cvetkovićevo gostovanje u emisiji Nedjeljom u 2 te tvrdi kako je Stanković iskoristio tragediju jedne obitelji kako bi se obrušio na branitelje u Savskoj.

”Čuveni voditelj još čuvenije tv emisije „Nedjeljom u dva“, Aleksandar Stanković, u nedjelju, 12. travnja, u emisiju je pozvao Tihomira Cvetkovića, čiji je sin stopostotni civilni invalid, koji ima teško bolesnu suprugu, nezaposlenu kćer i koji jedva preživljava od rada u jednoj sisačkoj tvrtki.

Sve u svemu, priča ovog čovjeka potresla je javnost.

Ali, TV-„kurir Aca“, kojeg neki od milja zovu i „Jovica“, nije pozvao Cvetkovića da se obruši na pravu adresu – Ministarstvo socijalne politike i mladih, koje vodi Milanka Opačić, već je namjerno, odnosno po zadatku okrenuo „pilu“ pa je većinu emisiju vodio u stilu – „Vidite kako Glogoški i ostali stradalnici hrvatskog Domovinskoga rata dobro žive, a još k tome i prosvjeduju, dok vi nemate ništa, iako ste i sami bili nekoliko mjeseci u ratu, što je sramota i tu leže pravi problemi, to treba osuditi, tim više što civilni invalidi po ničemu se ne bi smjeli razlikovati od ratnih“.

Iznimno prozirno, jadno i žalosno. Na najgori mogući način iskoristio je nevolje jedne obitelji da se po „narudžbi“ obračuna s najtežim hrvatskim stradalnicima, poglavito onima koji već mjesecima protestiraju u Savskoj 66. Pitanja koja je postavljao navodno se uče u „drugom razredu srednje „udbaške škole“, koju je prema svemu sudeći ovaj voditelj, koji je, kao i većina sličnih njemu, „studirao“ u vrijeme Domovinskoga rata.cvetkovići

Da je „kurir Aca“, (rođen u Subotici, Srbija, 1970.), samo jednom posjetio branitelje u Savskoj 66 mogao se naslušati na stotine tužnih priča hrvatskih stradalnika, koji su u vrijeme rata, kad su branili i obranili hrvatsku državu, ostali bez nogu, očiju, „pola“ organa, ruku, bez sina ili kćeri, supruge, cjelokupne imovine, zdravlja i koječega drugog. Ali, ne to njega ne zanima, jer i na ovaj način se i on sam brani i od svojeg djeteta koje će ga možda već sutra pitati: Tata, što si radio u ratu?

Za životne nevolje obitelji Cvetković najmanje su krivi hrvatski branitelji, što „kurir Aca“ i te kako dobro zna, ali našao je dobru „metu“ da poveže kruške i jabuke, pa je svojim „udbaškim“ pitanjima (metodama) navlačio svog sugovornika, ni krivog ni dužnog, da izjavi i kako „za ovu Hrvatsku nije vrijedilo ni nokta slomiti“. Šteta što Tihomir Cvetković nije pitao čuvenog voditelja još čuvenije emisije (koju vodi od 2.000-te godine!), je li on barem slomio nokta svojim angažmanom tijekom stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države?

Gost emisije također je rekao da „očito iza branitelja u Savskoj stoji stranka, a da iza njega ne stoji nitko, ni udruge ni stranke!“

Iza žalosne priče Tihomira Cvetkovića morala bi, prije svih, stajati ministrica Milanka Opačić, odnosno socijalne i ine službe, tim više jer su se hrvatski branitelji, pa i on sam, borili da nakon rata živimo bolje, da svi imaju zdravstvenu i drugu zaštitu, a ne kao bivši partizani „tisuću“ privilegija „od stoljeća sedmog“.

Stradalnici Domovinskog rata i ovim prosvjedom, kakav nije zabilježen u svijetu, baš kao i on ukazuju na pojedine institucije u državi koje su ih prevarile, pa stoga svaljivati krivicu na one koji su dali i krv za hrvatsku Domovinu u najmanju je ruku nepristojno i nedobronamjerno.

Zbog čega mu dosad nije pomogao ministar branitelja Predrag Matić-Fred, koji navodno skrbi za ljude koji su sudjelovali u ratu?

Ali, nije Cvetković zbog toga kriv, kriv je „kurir i kuhar Aca“, kojem je najbolje odgovarala uloga (ako se sjećate) držača sakoa dok su mu svojedobno, sredinom prosinca 2008., u emisiji članovi grupe Let 3 demonstrativno ispaljivali čepove iz stražnjice!

Očito da ga je tada jedan njihov čep ipak uspio pogoditi u glavu, pa se Aca od toga još uvijek nije oporavio!” ističe Pavković u reagiranju.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

karolina-v-kristo-leljak

Karolina V. Krišto: Bila sam na promociji filma “Huda jama” – 1000 ljudi ostalo je ispred dvorane

PREMIJERA dokumentarnog filma Romana Leljaka „HUDA JAMA, STROGO ČUVANA TAJNA“ je pobudila iznimno zanimanje Zagrepčana. …

-->