Naslovna » Naslovna » Plenković pozvao da ne glasujemo za stranke koje neće prijeći izborni prag
plenković, butković

Plenković pozvao da ne glasujemo za stranke koje neće prijeći izborni prag

Share Button

PREDSJEDNIK HDZ-a Andrej Plenković sinoć je na središnjemu predizbornom skupu u Rijeci istaknuo kako ”moramo razmisliti o tome da ne glasujemo za male stranke koje neće prijeći prag”.

“Ako ne želimo ponoviti situaciju od prošle godine i želimo donijeti Hrvatskoj stabilnost, moramo razmisliti o tome da ne damo glasove malim strankama koje neće prijeći prag ili onima koji bi željeli uvjetovati više nego što bi bilo normalno“, rekao je Plenković .

Najavio je kako nakon izbora “neće biti nikakvih eksperimenata, niti nikakvih čudnovatih kreacija bez izbornoga legitimiteta na čelu vlade”.  Jer, ustvrdio je, “HDZ vodi odgovornu politiku i želi voditi odgovornu i stabilnu vladu”.

 SDP i HDZ nisu jednaki 

Osvrnuo se na tvrdnje da su HDZ i SDP jednaki i ocijenio da je riječ o spinovima. Okupljenim građanima Plenković je postavio pitanje osjećaju li slični SDP-ovcima te je li on sličan Zoranu Milanoviću. Nakon njihova glasnoga negiranja, ustvrdio je kako je “to očito“.

Objasnio je kako je riječ o razlici između “onih koji su diletanti, koji ne biraju sredstva u kampanji, koji idu nisko, na osobnoj razini bez argumenata, podcjenjivački i onih koji su ozbiljni, odgovorni i koji gledaju na javnu dužnost i mandat dobiven od naroda s poštovanjem i koji znaju naći rješenja za razna pitanja“.

Plenković je ustvrdio je kako “HDZ ne pristupa nikome i ničemu improvizirajući, stihijski i podcjenjivački, a komoli drugim narodima ili državama”.

Plenković o Hasanbegovićevoj izjavi

Ocijenio je kako je ova kampanja bitno drukčija od prošlogodišnje i to zbog HDZ-a koji je odlučio podići političku kulturu na višu razinu. Ali, ocijenio je, “naši politički suparnici to nisu primijetili pa su ostali u nižoj brzini, koja dijeli Hrvatsku, potencira ideološke podjele, ukida pokroviteljstvo nad Bleiburgom, donosi ‘Lex Perković’ i sramoti nas pred partnerima u EU”.

Potpredsjednik HDZ-a i prvi na kandidacijskoj listi za VIII. izbornu jedinicu Oleg Butković ustvrdio je da je vlada Zorana Milanovića u četiri godine mandata odustala od niza bitnih projekata za ovaj kraj poput izgradnje nizinske pruge, autoceste Rijeka-Žuta Lokva i dovršetka “Istarskog ipsilona”.

“Sve ono što smo pokrenuli u proteklih osam mjeseci želimo nastaviti i dovršiti”, rekao je Butković i pozvao građane da glasuju za HDZ, a ne za “neke desne stranke”.

Potpredsjednik Europskog parlamenta: ”Glasovao bih za HDZ”

Gostujući talijanski političar, prvi potpredsjednik Europskoga parlamenta Antonio Tajani, rekao je je da bi on, “da je hrvatski državljanin, glasovao za HDZ jer je to stranka koja se obnovila i ima mnogo novih kandidata”.

“Stranka koja se obnavlja, a ne zapostavlja vlastite vrijednosti vjerodostojna je, a vjerodostojna je ako ima takvoga predsjednika – a takav je Andrej Plenković”, istaknuo je Tajani.plenković rijeka, korzo

Prije početka skupa Plenković je novinarima izjavio da u VIII. izbornoj jedinici očekuje bolji rezulat nego lani. Ustvrdio je kako je ovaj kraj izuzetno važan HDZ-u.

Posvjedočio je kako mu je drago da je Rijeka izabrana za Europsku prijestolnice kulture 2020.  Smatra kako je to izvrsno za grad s velikom povijesnom važnošću, te je istaknuo da će HDZ poduprijeti sve projekte koji se odnose na Rijeku.

“Rijeka je hrvatski grad koji izuzetno cijenim, važan povijesni grad za Hrvatsku koji je dao 23.000 branitelja, a za HDZ je jedan od najbitinijh središta Hrvatske“, odgovorio je Plenković na novinarsko pitanje povezano s izjavom Zlatka Hasanbegovića o tome da “samo Rijeka, Požarevac i Tuzla na prostoru bivše države imaju istu vlast od 1945. godine”.

MP/Hina/Foto:hdz.hr

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

policija-zagreb-eksplozija

KRVOPROLIĆE U ZAGREBU: U DUBRAVI UBIJENA DVA MUŠKARCA, UBOJICA U BIJEGU

ZAGREBAČKA policija izvijestila je kako je oko 17:30 na telefon 192 primila dojavu o dvostrukom …

-->