Naslovna » Hrvatska » KOLIKO JE MITA UZEO: Počinje suđenje Dinku Mikuliću bivšem pomoćniku ministra Freda Matića
dinko_mikulic[1]

KOLIKO JE MITA UZEO: Počinje suđenje Dinku Mikuliću bivšem pomoćniku ministra Freda Matića

Share Button

ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu u većem je dijelu potvrdio optužnicu protiv bivšeg pomoćnika ministra branitelja Dinka Mikulića, optuženog da je u zamjenu za mito namještao poslove prodaje stanova braniteljima u Varaždinu, dok je manji dio optužnice vraćen tužiteljstvu na doradu.

Od pet točaka optužnice kojom se uz Mikulića tereti još tri osobe, sud je na sjednici optužnog vijeća, zatvorenoj za javnost prihvatio četiri točke, dok je jednu točku vratio na doradu pošto činjenični opis djela ne proizlazi iz ranije pribavljenih dokaza vezano uz imovinsku korist.

Bivši pomoćnik zadužen za stambeno zbrinjavanje ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih osumnjičen je da je od članova uprave i suvlasnika Stanoinga tražio 250.000 eura mita, a zauzvrat im pomogao da se ta tvrtka odabere kao prodavatelj stanova za branitelje na području Varaždina. Za kupljene stanove u 2005. i 2006. navodno mu je isplaćeno 50 tisuća eura mita, nakon čega je tražio još 200 tisuća eura.

Ministar branitelja Predrad Fred Matić nakon uhićenja Mikulića kazao je da je ‘malo zločina gnjusnijih i perfidnijih od zlouporabe i profiterstva na štetu hrvatskih branitelja’.

Tužiteljstvo je javnost obavijestilo da Dinko Mikulić ima dosta imovine i da je sva blokirana.

mp/fOTO:FAh

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

mandarine-xxy

FOTO: MALE PLANINE ODBAČENIH MANDARINA IZAZVALE BIJES NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

ANA MUSA, ekološka aktivistica i nezavisna vijećnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i u Gradu Ploče, objavila je …

-->