Naslovna » Premium sadržaj » Poduzetnici oprez: Prevarant se predstavlja kao zaposlenik Hrvatske gospodarske komore
zgrada-hgk osijek

Poduzetnici oprez: Prevarant se predstavlja kao zaposlenik Hrvatske gospodarske komore

Share Button

“BROJNI su poduzetnici s područja grada Osijeka obavijestili posljednjih dana Hrvatsku gospodarsku komoru o tome da ih obilazi muškarac koji se predstavlja kao zaposlenik HGK i nudi memorijski štapić (USB stick) s paketom osobnih podataka pravnih subjekata Republike Hrvatske.

Upozoravamo poduzetnike da je posrijedi prevara te da ništa ne preuzimaju i ne potpisuju”, priopćili su iz Hrvatske gospodarske komore.

Iz HGK upozoravaju da ih često kontaktiraju poduzetnici kojima pristižu ponude za uvrštavanje njihovih podataka u različite međunarodne i domaće baze podataka ili adresare te i u tim slučajevima pozivaju na oprez.

“U posljednje vrijeme, suglasnost za objavu podataka od poduzetnika se traži telefonski. Savjetujemo poduzetnicima da prilikom telefonskoga kontakta ne daju nikakvu izjavu koja bi se mogla protumačiti kao potvrda ili pristanak, nego da se ograde od odgovora tako da ne pristaju ni na što dok ne dobiju pisanu ponudu koju će nakon toga proučiti te odlučiti hoće li je prihvatiti ili odbiti.

U gotovo svim ovakvim slučajevima pokazalo se da su poduzetnici svojim potpisom ili usmenim pristankom preuzeli i financijske obveze, od kojih se neke protežu i na nekoliko narednih godina.”, navode iz HGK.

MP/foto:hgkosijek

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

rafinerija-sisak-mostovi

IZ HDZ-a NI RIJEČI: MOST-ovi ministri potvrdili gašenje Rafinerije u Sisku

Ministar zaštite okoliša i energetike, Mostov Slaven Dobrović potvrdio je da će se ugasiti Rafinerija …

-->