Naslovna » Hrvatska » Pokrenuta peticija da se generalu Glasnovića oduzme saborski mandat
zeljko20glasnovic-ruke

Pokrenuta peticija da se generalu Glasnovića oduzme saborski mandat

Share Button

NA INTERNETU se pojavila anonimna peticija kojom se traži opoziv mandata Željku Glasnoviću zbog, kako navode anonimni autori, “kršenja Ustava i netolerancije i govora mržnje i fizičkih prijetnji studentima Filozofskog fakulteta”.

“Slijedom posljednjih istupa u javnosti Željka Glasnovića tražimo da se opozove mandat budućeg zastupnika Željka Glasnovića. Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog sabora, g. Željko Glasnović grubo je prekršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH.

Naime, g. Glasnović je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacije na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, “pendrekom i suzavcem”

Uz ovakve istupe budućeg zastupnika koji još nije prisegnuo te njegovog veličanja NDH što je u direktnoj koliziji sa Ustavom RH, pozivamo Sabor RH, Vladu RH te predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da opozovu i ponište mandat g. Željku Glasnoviću. Takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH i svojim djelovanjem direktno štetiti ugledu republike Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu”, stoji u zahtjevu pokretača peticije.http://www.index.hr/images2/ScreensGlasnovanekta2342.jpg

Maxportal/foto:pxll

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

vrsi

UHVAĆENI NA DJELU: Komunalnim autom 30-ak općinara u berbu maslina lokalnom moćniku

Nedavno osnovana stranka MODES sa sjedištem u Zadru, koju je formiralo više stotina bivših članova …

-->