Naslovna » Vijesti » Polančec oslobođen u slučaju Podravka, četvorica proglašena krivim, moraju vratiti 75,7 mil. kuna
polančec, sud

Polančec oslobođen u slučaju Podravka, četvorica proglašena krivim, moraju vratiti 75,7 mil. kuna

Share Button

DAMIR POLANČEC i sedmorica suokrivljenika nepravomoćno su oslobođeni optužbe da su novcem Podravke pokušali preuzeti vlasništvo te tvrtke te da su je pritom oštetili za gotovo 400 milijuna kuna, no četvorica optuženih su proglašeni krivima da su oštetili Podravku dajući 65 milijuna kuna zajma splitskoj tvrtki SMS

Darko Marinac osuđen je na dvije godine zatvora i mora vratiti 65 milijuna kuna koje je kao kredit dao tvrtki SMS.

Zdravko Šestak i Josip Pavlović osuđeni su na 10, odnosno devet mjeseci zatvora koji su preinačeni u rad za opće dobro.

Srđan Mladinić uvjetno je kažnjen na šest mjeseci zatvora i počekom od dvije godine, u kojem roku ne smije počiniti novo kazneno djelo. Šestak, Pavlović i Mladinić Podravci moraju ukupno isplatiti 10.7 milijuna kuna.

Četvorica osuđenih ukupno moraju vratiti 75. 7 milijuna kuna

Zbog duljine tzv. činjeničnog opisa, a njegovo bi čitanje, prema ranijim najavama, trebalo trajati dva sata, svi nazočni u sudnici, suprotno ustaljenoj praksi, mogu sjediti tijekom izricanja presude, a još bi dva sata trebalo trajati i usmeno obrazloženje, javlja Hina.

Nepravomoćnom presudom nakon više od pet godina približio se kraju jedan od najkompleksnijih postupaka u povijesti hrvatskog pravosuđa u kojem su uz Polančeca i bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića iSašu Romca, optuženi i vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković da su novcem Podravke pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom.

MP/Dnevnik.hr

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

karolina-v-kristo-leljak

Karolina V. Krišto: Bila sam na promociji filma “Huda jama” – 1000 ljudi ostalo je ispred dvorane

PREMIJERA dokumentarnog filma Romana Leljaka „HUDA JAMA, STROGO ČUVANA TAJNA“ je pobudila iznimno zanimanje Zagrepčana. …

-->