Naslovna » Naslovna » POTJERA ZA TERORISTIMA: Među napadačima je bila jedna žena i 15-godišnji dječak
policija pariz

POTJERA ZA TERORISTIMA: Među napadačima je bila jedna žena i 15-godišnji dječak

Share Button

Osam terorista je smrtno stradalo, sedmero je aktiviralo samoubilačke pojaseve, a jedan je ubijen u obračunu s policijom

Francuski Libération javlja da je policija prema otiscima prstiju identificirala jednog od napadača. Riječ je o francuskom ekstremistu koji im je otprije poznat.

Policijski stručnjaci za profiliranje tvrde da je velika mogućnost da je Francuz jedan od 570 militanata koji su se vratili nakon borbi u Siriji, jer je za hladnokrvan napad poput ovoga u Parizu nužno barem minimalno borbeno iskustvo ili obuka.

Prema informacijama iz policije aktivno traga za najmanje 10 osumnjičenih na području Pariza, a nije isključena mogućnost da je netko od napadača uspio pobjeći.

Kraj tijela dvojice ubijenih napadača pronađene su sirijska i egipatska putovnica. U jednoj je datum rođenja 1990, a prema podacima iz druge, piše Le Figaro, napadač je imao samo 15 godina.

Jedan trag istrage vodi u Bavarsku gdje je početkom studenog na autoputu A9 uhićen muškarac s vozilom punim oružja i eksploziva. GPS na automobillu bio je namješten na ciljnu adresu u Parizu. Njemačka policija odmah je obavijestila francusku. Muškarac je dolazio iz Crne Gore.

Svjedoci su potvrdili da je među napadačima u koncertnoj dvorani Bataclan bila i jedna žena. The Independent javlja da francuska je francuska policija zamolila građane da jave informacije o automobilu koji su napadači koristili.

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

pedofil-sesvete

Pedofil u Sesvetama napao djevojčicu, odveo u podrum i tjerao da ga dira! Susjedi ga pretukli

Pedofil je pratio djevojčicu, napao je u stubištu, rukom joj začepio usta, odveo u podrum i …

-->