Naslovna » Lifestyle » Pravobraniteljica za djecu kritizira Severinu: ‘Objava djetetovih fotografija izlaže ga opasnosti’
severina, sama

Pravobraniteljica za djecu kritizira Severinu: ‘Objava djetetovih fotografija izlaže ga opasnosti’

Share Button

Pravobraniteljica je naglasila kako roditelji svakodnevno dijele obilje podataka o sebi i djeci što upućuje na nepoznavanje ili zanemarivanje privatnosti.

Nakon što je Milan Popović  premijeru Zoranu Milanoviću i ministrici socijalne skrbi Milanki Opačić uputio pismo kojim kritizira Severinino ponašanje i način na koji njihovog trogodišnjeg sina izlaže očima javnosti u svrhu samopromocije, oglasio se i njen menadžer, ali i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

“Premda uvijek postoji rizik da bi netko nedobronamjeran mogao preuzeti fotografije djece koje je roditelj sam objavio na Facebooku i zlorabiti ih, sama objava fotografije djeteta, ukoliko su oba roditelja s njome suglasna i ukoliko se dijete time ne izlaže poruzi te nije prikazano na drugi neprimjereni način kojim bi mu se naštetilo, nije nužno i povreda djetetovih prava. Ali ona u određenim okolnostima može biti ugrožavajuća za dijete i izložiti ga potencijalnoj opasnosti te roditelji o tome moraju voditi računa”. izjavila je Milas Klarić

Pravobraniteljica je dodala kako mnogi roditelji svakodnevno dijele obilje podataka o sebi i djeci  što upućuje na nepoznavanje ili zanemarivanje zaštite privatnosti i zaštite prava djece općenito.

severina, dijeteM.R./foto:instargram

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->