Naslovna » Naslovna » Predsjednica i premijer skupa Pazinu: Istrani joj namjestili da govori kraj Titove biste
Kolinda_Milanovic, istra_FAH[1]

Predsjednica i premijer skupa Pazinu: Istrani joj namjestili da govori kraj Titove biste

Share Button

PREDSJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Vlade Zoran Milanović u petak su u Pazinu nazočili zajedničkoj svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije u pazinskom Spomen domu, u povodu 70. obljetnice pobjede nad fašizmom.

Istarski partizani pred Kolindu su postavili bistu Josipa Broza Tita, a zapjevali su joj i “Bella ciao”. Savez antifašista Istre osudio je uklanjanje Titove biste s Pantovčaka, a Kolindi su poručili da “takvog danas možemo samo sanjati”.kolida, istra, tito

Hrvatska predsjednica i premijer su po dolasku položili vjence i zapalili svijeće kod Središnjeg spomenika u parku Narodnog ustanka u Pazinu, a vijence je položilo i zajedničko izaslanstvo Istarske županije i Saveza antifašista Istre, predvođeno županom Valterom Flegom i predsjednikom saveza Tomislavom Ravnićem.

Predsjednik Saveza antifašista Istre Ravnić je u kratko izjavi za novinare prije same sjednice rekao kako je antifašizam trajno opredjeljenje istarskog čovjeka te je izrazio zadovoljstvo što su se i predsjednica i premijer odazvali današnjoj svečanosti u Pazinu.

“Ovo je presudan povijesni datum za ljudsku civilizaciju, a nije slučajno što 9. svibnja ujedinjena Europa obilježava i kao Dan Europe”, dodao je.

U izaslanstvu hrvatske predsjednice Grabar-Kitarovioć je i njezin savjetnikom za unutarnju politiku Mate Radeljić dok su u Vladinom izaslanstvu, uz premijera Milanovića, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te ministar turizma Darko Lorencin.

Predsjednica Republike neće nazočiti Svečanoj akademiji prigodom obilježavanja 70. obljetnice pobjede nad fašizmom koja se u subotu održava u KD Vatroslav Lisinski, potvrđeno je iz njezinog Ureda.

Maxportal/ Foto:FaH/screenshothrt

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->