Naslovna » Naslovna » Predsjednica stigla u Vatikan i održala predavanje ‘Žena u politici’
kolinda  sv jeronim

Predsjednica stigla u Vatikan i održala predavanje ‘Žena u politici’

Share Button

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitatrović danas je doputovala u Vatikan; papi Franji će pokloniti misno ruho napravljeno od paške čipke. 

Grabar-Kitarović sutra bi trebala razgovarati s papom Franjom na audijenciji u Papinskoj kući, a nakon toga hrvatska sastati se s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom.

Kolinda će u četvrtak u veleposlanstvu RH pri Svetoj Stolici odlikovati kardinala Dominiquea Mambertija Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za osobni i višegodišnji doprinos u pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te promicanje prijateljskih odnosa između Hrvatske i Svete Stolice. Mamberti je bivši vatikanski ministar vanjskih poslova.

Prije susreta s Papom, Grabar-Kitarović je  posjetila Hrvatski katolički zavod Svetog Jeronima, gdje je održala predavanje o temi “Žena u politici, izazovi u globaliziranom svijetu” na Papinskom sveučilištu Antonianum.

Na Twitter profilu Predsjednice danas je osvanula i objava s Papinskog sveučilišta gdje je hrvatska predsjednica održala predavanje.

Neslužbeno samo saznali da će Predsjednica papi Franji pokloniti misno ruho napravljeno od paške čipke.

kolinda, predavanje sv. jeronim

 

Maxportal/H/Foto: Twitter KGK

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-huda-jama

Predsjednica Republike na pokopu u Mariboru: “Klanjam se svim žrtvama komunističkih zločina”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na mariborskom je groblju Dobrava odala počast žrtvama komunističkih zločina ekshumiranih …

-->